.
News Image

Kleurrijke gerechten in Open Keuken

Wat maakt Sandra voor ons klaar?
Op maandag 18 september maakt Sandra een groentelasagne met ricotta en gerookte zalm, een supersimpel gerecht dat een stuk lichter is dan de klassieke Italiaanse pastaschotel. De restjes zalm worden nadien verwerkt in een salade in een jar of bokaal, die de volgende dag makkelijk meegenomen kan worden naar het werk.

Op dinsdag 19 september zet Sandra een kleurrijke ovenschotel op het menu: zoete puntpaprika’s, die gevuld worden met mozzarella en tomaatjes. Nadien tovert ze nog meer kleur op tafel met een wortelsoep met een frisse toets van sinaasappel. “Zomer of winter, dit oranje soepje gaat er altijd in.”

Woensdag 20 september draait de oven op volle toeren, want dan wordt er gebakken. Sandra maakt twee gezonde tussendoortjes: amandelbrood en havermoutkoekjes met chocolade.

Verantwoord fastfood op donderdag 21 september met de Mc Sana, Sandra’s eigen interpretatie van een hamburger. Daar horen uiteraard frietjes bij. Die worden in de oven gestoken voor een vetarm, maar minstens even lekker alternatief.

Sandra sluit de week op vrijdag 22 september af met een Spaans getint recept, een tortilla. Ze bewijst dat je geen chef-kok moet zijn om het aardappelgerecht tot een goed einde te brengen. Nadien worden de smaakpapillen verwend met een fris dessert op basis van ricotta, limoen en pruimen.

OP HET MENU
Maandag 18/09: Groentelasagne met ricotta en gerookte zalm & salade met avocado
Dinsdag 19/09: Zoete puntpaprika's & wortelsoep met frisse toets
Woensdag 20/09: Amandelbroodje & havermoutkoekjes met chocolade
Donderdag 21/09: Mc Sana met ovenfrietjes
Vrijdag 22/09: Tortilla met honingtomaten en spinazie & ricotta met limoen en pruimen.

Open Keuken, elke weekdag om 18.00 bij VTM

Download onze app voor iOS of Android