.
News Image

Kleine menselijke verhalen in Alloo bij De Wegpolitie

Nieuw seizoen van Alloo Bij De Wegpolitie op VTM.
Geen arena zo herkenbaar als de Vlaamse autosnelweg. Dagelijks maken miljoenen autobestuurders er gebruik van, onder het toeziend oog van de Federale Wegpolitie. Na een succesvol eerste seizoen van Alloo bij de Wegpolitie volgt Luk Alloo binnenkort opnieuw in hun kielzog. Vanaf 8 september 2016 belicht hij elke donderdagavond met zijn gekende interviewstijl hoe het er op de Vlaamse autosnelweg aan toegaat.

Alcoholcontroles, grootschalige flitsacties, spoedinterventies, vaststellingen van ongevallen: Luk Alloo brengt ze allemaal in beeld. Van kleine menselijke verhalen tot groots opgezette achtervolgingen. Bekende gezichten keren in dit nieuwe seizoen terug, maar ook nieuwe politieagenten worden geïntroduceerd. Een twaalftal agenten neemt Luk Alloo twaalf weken lang mee op hun rit in de zones Antwerpen, Brecht en Turnhout. Luk volgde de politieteams maandenlang dag én nacht tijdens hun werkshiften. Voor het eerst mocht hij ook meerijden met een gerechtelijke cel van de Wegpolitie.
In elke aflevering toont Luk Alloo verschillende interventies en meteen valt de polyvalentie van de politieagenten op. “De wegpolitie kampt vaak met onverwachte situaties op de weg en moet overal op inspelen. Je houdt het niet voor mogelijk wat er allemaal gebeurt tijdens hun werkuren”, klinkt het bij Luk. Alloo – zelf criminoloog van opleiding – zit de agenten op de huid tijdens de vele interventies die hij volgt. Zo schetst hij een eigenzinnig beeld van de Wegpolitie, die tijdens de vele politionele tussenkomsten ingrijpt, bemiddelt en verzoent, maar ook beboet, oppakt, achtervolgt en achter de tralies zet.

AFLEVERING 1 OP DONDERDAG 8 SEPTEMBER 2016 OM 21.15
In de eerste aflevering houdt een politieduo een vrachtwagenchauffeur aan die dronken en met een fles wodka in de aanslag achter het stuur zit. Een jongeman rijdt 160 km/uur op de autosnelweg en wordt langs de kant gezet. Agenten Griet en Stef snellen een man te hulp die gesitueerd wordt op de pechstrook en het leven niet meer ziet zitten. Drie wagens die via de pechstrook rijden worden wegens asociaal rijgedrag gelijktijdig tegengehouden. Op de ring van Antwerpen rijdt een dame te snel naar haar werk. Zij wordt onverbiddelijk langs de kant gezet. Een Nederlandse truckchauffeur verliest zijn kalmte en luistert niet naar de politieagenten. Hij wordt voor zijn ontoelaatbaar taalgebruik en gedrag beboet en moet 1.720 € cash betalen.