.
News Image

Klasse van Hooverphonic kan Europa niet overtuigen

Amper 3 punten van de kijker.

Aan de prestatie van Geike Arnaert zal het zeker niet gelegen hebben, zij zong voortreffelijk. Maar hoe hot Hooverphonic in eigen land ook mag zijn, de groep heeft weinig indruk gemaakt op Europa. Van de vakjury kreeg Hooverphonic 71 punten, tv-kijkend Europa had maar 3 punten voor 'The Wrong Place' over. Een pijnlijke zaak, maar het kon erger. Zowel Nederland, Spanje, Duitsland als het Verenigd Koninkrijk kregen 0 (ja, écht nul) punten van tv-kijkend Europa.

Nadat België zich dinsdag voor de finale van het Eurovisiesongfestival plaatste, was Alex Callier ervan overtuigd dat de groep in de top 5 zou eindigen en dat de groep het vooral van de kijker zou moeten hebben. Maar 'The Wrong Place' liet Europa koud.

"Ik denk dat we goed gespeeld hebben, ik denk dat Geike fantastisch gezongen heeft. Wij zijn nog altijd trots op ons nummer, blijkbaar denkt Europa daar anders over. Maar weet je, we gaan ons niet veranderen, we gaan in de toekomst ook niets anders doen. Geike heeft echt wel top gezongen", reageerde frontman Alex Callier in het radiojournaal.

Na het Eurovisie Songfestival raakte bekend dat Hooverphonic negende werd tijdens hun halve finale. Hooverphonic haalde de finale en dat is al bij al een mooie prestatie. De afgelopen 15 edities is België daar 9 keer niet in geslaagd.