.
Klaasje Meijer
woensdag 8 februari 2023

Klaasje Meijer: “Wat een heerlijk gevoel als niemand mij herkent”

Het smaakte naar meer

Nu Klaasje Meijer niet meer bij K3 zingt heeft de zangeres meer vrijheid dan ooit. Zo woonde ze het voorbije najaar 2 maanden in Londen en had ze daar de tijd van haar leven. Voor Klaasje was het een droom die uitkwam.

“Ik volgde er een opleiding en vulde mijn tijd met museabezoekjes, sporten en dwarsfluit spelen. Een heerlijke pauze die ik na zes jaar K3 wel kon gebruiken. Waar ik vooral van genoten heb, is de anonimiteit. Ik kon er gewoon een koffie drinken of boodschappen doen zonder dat ik herkend werd. Dat was echt fantastisch”, zegt Klaasje in Dag Allemaal.

Niet dat Klaasje het erg vond om aangesproken te worden op straat, want ze weet dat het erbij hoort, maar toch probeert ze altijd zo min mogelijk op te vallen.

“Ik heb niet altijd zin in een foto. Pas in Londen ontdekte ik: ‘Wow, wat een heerlijk gevoel als niemand mij herkent. Ik kon er een praatje maken met de meneer achter de kassa, net zoals toen ik nog geen K3’tje was.”

Maar terug gaan naar de tijd waarin ze nog onbekend was, dat hoeft voor Klaasje ook niet. “Ik ben nog altijd dezelfde persoon als vroeger, maar in mijn omgeving is er wel veel veranderd. Mijn vrienden zijn afgestudeerd en werken intussen. Ze hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt in die zes jaar tijd dat ik K3 was, terwijl ik dus een andere fase doormaakte. K3 is een soort van bubbel. Een fulltime job die je niet kan combineren met studies.”