You are here

Kinepolis rust bioscopen uit met laserprojectoren

14/06/2018 19:00-

Kinepolis heeft grote plannen. 

Kinepolis Group, dat reeds voor een significant deel van haar bioscopen beroep doet op Barco projectoren, heeft Cinionic, de Barco cinema joint venture, gekozen als exclusieve partner voor laserprojectie. In de komende drie jaar, zal Kinepolis naar schatting 300 Barco laser projectoren installeren in haar volledig netwerk van bioscopen, inclusief het recent overgenomen Canadese Landmark Cinemas. Het geschatte aantal projectoren betreft zowel installaties in nieuw te bouwen bioscopen als vervangingen van oudere modellen in bestaande sites. Cinionic zal de perfecte projector voorzien voor elk scherm, van kleinere bioscopen tot volledige multiplexen, inclusief 'Laser ULTRA' premium large format (PLF) zalen.

"Na fantastische resultaten van onze eerdere Barco laser installaties, zijn we verheugd om onze samenwerking met Cinionic te versterken en laserprojectie uit te rollen zowel in nieuwe bioscopen als bestaande vestigingen", zegt Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis. "Als pionnier van Barco's meest geavanceerde bioscooptechnologieën zijn we trots om onze klanten de ultieme filmervaring te bieden, de ervaring die ze inmiddels van ons verwachten. Bovendien passen Barco's laserprojectoren in ons Green Star beleid, gezien ze een superieure beeldkwaliteit leveren maar tegelijk energie besparen ten opzichte van Xenon projectoren."

Kinepolis startte met laserprojectie in 2014, met de installatie van vier Barco flagship laser projectoren in haar megaplexen te Antwerpen en Brussel (BE), Madrid (ES) en Lomme (FR). Op deze manier lanceerde Kinepolis haar 'Laser ULTRA by Kinepolis' concept, een combinatie van de unieke beeldkwaliteit van Barco's flagship laserprojector en het immersieve geluidssysteem van Dolby Atmos. 'Laser ULTRA' is een ervaring die hoog aangeschreven staat bij klanten en is inmiddels beschikbaar in Antwerpen, Gent, Madrid, Lomme, Fenouillet (FR), Utrecht (NL) en Breda (NL).

Daarnaast was Kinepolis in augustus 2016, met de opening van Kinepolis Breda, de eerste bioscoopuitbater in Europa die een volledig (powered by Barco) lasercomplex opende. Kinepolis heeft sindsdien nog drie all-laser locaties geopend, namelijk in Granada (ES), Fenouillet en Utrecht. Binnen enkele weken opent Kinepolis ook de deuren van een all-laser bioscoop in 's-Hertogenbosch (NL) en Brétigny-sur-Orge (FR). Met onder meer 's werelds eerste 4K laser fosfor bioscoopprojector, biedt Cinionic's volledige gamma aan Barco Smart laserprojectoren een uitstekende propositie voor Kinepolis: consistente laser beeldkwaliteit, 2K en 4K native resolutie, een verbeterd contrast, bewezen DLP technologie en een lange levensduur. "We zijn vereerd dat Kinepolis, sinds lang onze bioscooppartner, Barco laser heeft uitgekozen als exclusieve laserprojectie-technologie voor het uitbreiden van hun internationale netwerk als premium bioscoopuitbater", zegt Wim Buyens, CEO van Cinionic. "Het is onze grootste wens om Kinepolis te ondersteunen met een volledig gamma aan bioscoopervaringen en hen zo te helpen in het differentiëren van hun entertainment-aanbod voor filmliefhebbers."

Tags: