.
Peter Van de Veire en Kim Van Oncen
maandag 6 maart 2023

Kim Van Oncen: “Mensen hebben nood aan authenticiteit”

“We zullen nog veel discussiëren”

Kim Van Oncen kan lekker zichzelf zijn als kersverse radiopresentatrice in ‘Goeiemorgen Morgen! op Radio2. “Ik denk dat mensen meer dan ooit nood hebben aan authenticiteit”, verduidelijkt ze in Story.

Kim geniet van het gevoel een band te kunnen opbouwen met de luisteraar, om zich bloot te geven, bijvoorbeeld als mama van twee kinderen. “Ik probeer net als alle moeders alle ballen in de lucht te houden, maar ook bij mij loopt het soms mis. In die zin kan ik hen geruststellen”, lacht ze.

Dat haar dochter Stella even oud is als Lex, de jongste zoon van Peter is toeval, maar het schept wel direct een band. Toch zijn er ook tegenstellingen. Terwijl Peter gek is van het Songfestival, is het niets voor Kim.

“Peter vindt ook dat ik socialer ben, maar dat betwijfel ik”, biecht Kim op. “Ik ben er wel zeker van dat we nog veel zullen discussiëren.”

In de rubriek ‘Mijn gedacht’ blijkt dat soms zelfs de bedoeling. “Luisteraars kunnen een onpopulaire mening geven en Peter en ik zullen ons ook in die discussies mengen”, verheldert Kim in Story.