.
Kim Van Oncen
zaterdag 25 februari 2023

Kim Van Oncen: “Dat lijkt mij het ideale einde”

Maar het zou niks voor haar zijn

Actrice en presentatrice kennen we als de vrolijke Saartje uit ‘Dertigers’. Sinds kort presenteert ze aan de zijde van Peter Van de Veire op Radio 2 en mag ze ook daar haar eigen vrolijke zelve zijn.

Maar Kim is ook een ontzettend grote flapuit en daar moet ze op de radio misschien toch voor opletten. “Een aantal mensen ziet authenticiteit gelukkig als pluspunt. Maar ik heb een verleden als presentatrice, bij Nickelodeon en ATV. Toen werd ik al gecoacht om mooi Algemeen Nederlands te praten al gebruik ik meestal een tussentaal”, vertelt Kim in Tv Familie.

Kim krijgt veel steun van haar partner Niels De Jonck met wie ze al tien jaar samen is. Een groot contrast met haar personage in ‘Dertigers’ die liever wat rondfladderde dan een vaste relatie te beginnen.

In de ‘Dertigers’-kerstspecial zagen we uiteindelijk hoe haar personage koos voor een latrelatie. Maar dat zou niks voor Kim zijn. “Maar voor Saartje en Pieter lijkt het mij het ideale einde. Dat ze toch voor elkaar kiezen.”

En dat lijkt ook te wijzen op echt het definitieve einde van deze ‘Dertigers’. “Binnenkort volgt er een nieuw seizoen met nieuwe acteurs. Wij hebben ‘Dertigers’ op een mooie manier afgesloten. Ik moet zeggen: Ik heb wel wat gerouwd. Maar met mijn nieuw radio-avontuur heb ik iets om opnieuw mijn tanden in te zetten.”

Bio van Kim Van Oncen

Meer Over:

Kim Van Oncen