.
Kim Van Oncen
vrijdag 10 februari 2023

Kim Van Oncen: “Dat is een lang vervlogen herinnering voor mij”

Ze presenteert samen met Peter Van de Veire

Kim Van Oncen is een ontzettend drukke en bezige bij. Ze mag dan wel geen opnames meer hebben voor ‘Dertigers’, stilzitten doet Kim niet. Sinds 23 januari presenteert ze samen met Peter Van de Veire de nieuwe ochtendshow op Radio 2.

“Gelukkig ben ik zelf ook een ochtendmens. Dat is nu wel een voordeel. We beginnen tenslotte al om 6 uur. Door mijn kinderen Jack en Stella ben ik het gewoon om vroeg uit de veren te zijn. Hetzelfde geldt voor m’n job als winkeluitbater. Uitslapen is een langvervlogen herinnering van in mijn jeugd”, lacht Kim in Tv Familie.

Om op tijd bij Radio2 te zijn gaat Van Oncen haar wekker al om 3u45. Dat is voor veel mensen nog in het midden van de nacht. Maar ook daar ziet Kim de voordelen van in.

“Ik sta niet in de file op weg naar de radiostudio. Hopelijk zal mijn enthousiasme voor dit radioavontuur dat heel vroege opstaan grotendeels camoufleren.”

En gelukkig kreeg Kim ook tips van Peter Van de Veire om aan dat vroege opstaan te wennen. “Vroeger deed Peter geen dutjes overdag, nu wel. En hij gaf me de raad in het weekend tijd te nemen om te recupereren. Wat ik nu zeker niet meer mag doen, is nog wat snoozen nadat m’n wekker is afgegaan.”

Download onze app voor Android of iOS