.
Kim Kay
woensdag 27 december 2023

Kim Kay’s zoon wacht op uitspraak in de gevangenis

Werkstraf of langere celstraf?

Terwijl Kim Kay zelf geen al te fijn leven geeft en dat dankzij de medische lijdensweg die ze de afgelopen jaren moest doorstaan, gaat het ook allesbehalve goed met haar zoon Julien.

Julien zit momenteel in de gevangenis en zijn zaak komt binnen enkele weken voor. Dat is het moment waarop hij te horen krijgt of hij ervan afkomt met een werkstraf of langer in de cel moet blijven.

“Intussen is het drie jaar geleden dat ik hem zag. Af en toe belt hij, vooral als hij in de gevangenis zit. 'Mama, het spijt me, ik zie je graag, ik ga op bezoek komen', zegt hij dan. Maar zodra hij vrij is, hoor ik hem niet meer. Mijn deur staat open voor hem — als hij stopt met die drugshandel. Met z'n vader heeft hij helemaal geen contact meer. Ik evenmin, al heb ik er ook geen ruzie mee. Hij heeft een nieuw gezin nu, ik wil dat niet verstoren”, zegt mama Kim Kay in Het Laatste Nieuws.

Door de medische problemen van Kim, heeft ze amper voor haar zoon kunnen zorgen en het zijn vooral haar ex-schoonouders die Julien hebben opgevangen.

“In z'n puberteit is z'n gedrag beginnen ontsporen. Julien ging z'n familie zoeken op straat, bij foute vrienden in het drugsmilieu. Zo is hij in een vicieuze cirkel terechtgekomen. Op z'n vijftiende belandde hij al twee keer in de jeugdgevangenis, omdat hij dealde. Voor een stuk voel ik me daar verantwoordelijk voor. Misschien had ik toch meer voor hem moeten vechten? Ach ja, ik kan de geschiedenis helaas niet veranderen.”

Bio van Kim Kay

Meer Over:

Kim Kay