.
News Image

Kim Kay kruipt uit diep dal

Maakt Kim Kay een comeback?


Hoe zou het met Kim Kay zijn? Een vraag die niet zo onlogisch is tijdens de week dat Qmusic de Top 500 van de 90’s aan het uitzenden is. Laten we vooral niet vergeten dat Kim Kay één van de grootste oorwurmen van de nineties heeft gemaakt. In 1998 scoorde de zangeres een megahit met Li La Li. Waar is de tijd dat die hit haar ook naar het buitenland bracht. Kim Kay had alles om het te maken maar zij maakte het niet waar. De zangeres scoorde nog maar enkele hits en hoewel zij alle kansen kreeg, greep zij die niet met beide handen. Ondertussen is de nu 41-jarige Kim Van Hee niet meer actief in de showbizz en daar is een logische verklaring voor. De zangeres zit namelijk al jaren in het sukkelstraatje en niets wijst erop dat zij ooit nog een comeback maakt. Al weet je met Kim Kay maar nooit. Kim werd op haar 26ste getroffen door baarmoederhalskanker. Verschillende operaties volgden maar de pijn was niet te harden. Die pijn werd behandeld met morfine maar Kim raakte daaraan verslaafd. Haar laatste tv-optreden dateert ondertussen van in 2011, toen vertelde zij in Koppen over haar verslaving. Het leek wel een soort afsluiten van een periode want Kim verdween uit de media. Alleen Dag Allemaal wist een paar keer tot haar door te dringen. Eerder was in het weekblad te lezen dat Kim Kay enkele jaren geleden af te rekenen had een acuut orgaanfalen. De opgeroepen ambulanciers durfden haar zelfs niet meer naar het ziekenhuis brengen omdat Kim de rit niet zou overleven. Maar na tussenkomst van haar vader, werd ze toch naar het ziekenhuis gebracht. Ik kroop nog maar eens door het oog van de naald, reageerde Kim Kay. In Het Laatste Nieuws van donderdag lezen we meer over Kim Kay. De zangeres ligt als gevolg van een hele resem medische blunders al 8 jaar in bed en kan amper nog stappen. “Mijn pijn is eindelijk draaglijk geworden. Ik heb natuurlijk verdriet en zou mijn situatie graag anders zien. Maar als ik zie vanwaar ik kom, dan heb ik enkel redenen om positief te zijn”, vertelt zij in de krant. “In de eerste plaats omdat ik er nog ben, want ik dacht nooit dat ik mijn 40ste verjaardag zou halen. Ik kan er dus nog zijn voor mijn zoon en ook voor mijn ouders en familie.”

Kim Kay ligt al 8 jaar in bed en komt amper haar woning uit. Dat is ook moeilijk voor haar, zij heeft namelijk veel hulp nodig. “Mijn mama komt ’s ochtends eens langs, mijn vader bezoekt me ’s avonds. En ook de verpleging komt elke dag langs, net als de kinesist. Daardoor is er hier dus wel wat leven in huis”, reageert Kim in de krant. Maar veel meer dan dat heeft Kim niet. “Ik heb geen internet, geen mailadres, geen Facebook, niets. Omdat ik daar gewoon geen nood aan heb”, reageert Kim.

Kim is altijd wel een buitenbeentje geweest, misschien is dat ook wel de reden waarom de papa van haar zoon haar in de steek liet. Kim is al jaren vrijgezel en snakt naar een man in haar leven maar makkelijk is dat niet als je in het sukkelstraatje zit. En optreden is ook al geen optie. Je merkt het, het zit Kim Kay écht niet mee. En toch heeft zij de levensvreugde weer gevonden. “Ik heb een vogelhuisje voor het raam staan waar ik uren naar kan kijken. Ik ben ook meter mogen worden van het derde kindje van mijn broer. Dat geeft me weer een doel. Met Pasen of met de verjaardagen ga ik nu feestjes organiseren, iets wat ik tot nu toe altijd aan mij heb laten voorbijgaan. Ik besef nu dat ik ben zoals ik ben. Ondanks wat mij is overkomen, ben k vanbinnen al altijd dezelfde Kim gebleven. Waarom zou ik dus niet alles uit het leven proberen te halen?”

Bio van Kim Kay

Meer Over:

Kim Kay