.
Martine Jonckheere, Kim Kay
zondag 31 december 2023

Kim Kay: “Ik kon zelfs niet naar haar begrafenis”

Ze is aan het bed gekluisterd

Hoe zou het nog zijn met Kim Kay? Wel we kunnen u vertellen dat het niet bijzonder goed gaat met de voormalige zangeres. Terwijl ze in de jaren 90 een ster in wording was, is Kim nu aan haar bed gekluisterd na een medische lijdensweg.

7 jaar, zolang ligt Kim al onafgebroken in haar bed. De dokters hebben schrik dat ze haar zullen breken als ze haar verleggen en dat risico willen ze natuurlijk niet nemen. Toch is Kim niet ongelukkig en kijkt ze positief naar het leven.

Haar grootste frustratie was er toen haar mama in het ziekenhuis lag en Kim niet kon langsgaan. Ook naar haar begrafenis kon de zangeres niet gaan.

“Om het gemis op te vangen, schreef ik haar elke dag een brief, vol jeugdherinneringen. Toen ze uitbehandeld was en weer naar huis mocht, kwam ze dagelijks op bezoek. Ik kende mijn moeder als een fiere, sterke vrouw, maar plots was ze slechts een schim van zichzelf. Pas op dat moment — toen ze zelf afhankelijk was — besefte ze hoe zwaar het voor mij is om hulpbehoevend te zijn. 'Ik heb je onderschat. Ik dacht altijd dat ik honderd keer sterker was dan jou, maar 't is omgekeerd', zei ze. We hebben tijdens haar laatste maanden veel lange gesprekken gevoerd, en daar ben ik blij om. Alles is gezegd en dat vind ik bijzonder waardevol”, zegt Kim in Het Laatste Nieuws.

Bio van Kim Kay

Meer Over:

Kim Kay