.
Kim Debrie
maandag 15 juni 2020

Kim Debrie zomert in Vlaanderen

Radio 2 viert twee maanden lang zot veel zomer in eigen land.


Het wordt de komende twee maanden plezant in eigen land, want samen met alle Vlamingen beleeft Radio 2 een zomer dicht bij huis. De Grootste familie kleurt zoals elk jaar de zomer met enkele vaste waarden, nieuwkomers en muzikale hoogtepunten. Zo houdt Kim Debrie in Zot Veel Vakantie de vinger aan de pols van alles wat beweegt in Vlaanderen, zowel aan de kust als in het binnenland. Ondertussen verkennen de Radio 2-ladybikers de fijnste fietsroutes en zoeken ze ook bewust de luwte op, want deze zomer krijgen we een unieke kans om af te wijken van platgetreden paden en om ons Vlaanderen Vakantieland op een andere manier te (her)ontdekken. Dat doet Radio 2 met reporters op pad, maar ook met inspiratie van luisteraars die alles van thuis uit meer dan ooit live mee kunnen volgen en beleven.

Rino Ver Eecke (nethoofd Radio 2): De zomer ziet er bij Radio 2 dit jaar helemaal anders uit. Corona gooide ook bij ons roet in het eten bij het uitwerken van onze superbekende zomerprojecten. In een paar weken tijd zijn al onze radio- en onlinemakers aan de slag gegaan om nieuwe radiovoorstellen te maken. Het resultaat? Een schitterende en verrassende zomer bij Radio 2, met veel artiesten, live muziek, extra projecten én ontzettend veel online content. Nieuw is ook dat je het best de Radio 2-app meeneemt op vakantie… Radio 2 laat jou ook deze zomer niet los!

Zomerfee Kim Debrie brengt dit jaar geen twee maanden door aan de Belgische Kust, maar beleeft samen met de Radio 2-luisteraars in Zot Veel Vakantie dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur de zomer in ons eigen Vlaanderen. Dat wordt meteen ook een actieve zomer. Radio 2-ladybikers Katleen Craenhals en Margaux Bogaert fietsen heel Vlaanderen rond op zoek naar mooie, interessante verhalen en plekjes om te vertoeven en eventueel zelfs te overnachten. Ze delen dagelijks hun verhalen bij Kim en in de regionale middaguitzending. En hoewel ze niet meer zelf elke dag aan de kust zit heeft Kim wel haar eigen kustreporter Stefaan Struyve. Hij brengt verslag uit van het leven aan de kust.

Lange intieme strandwandelingen maakt Kim dit jaar niet. Ze duikt wel wekelijks in het vakantiegeheugen van een bekende Vlaming in De Zomers van… Aan welke zomer heeft James Cooke mooie herinneringen? Wat houdt een ideale vakantie in voor Leah Thys en hoe ziet de zomer van Astrid Coppens er dit jaar uit? Het antwoord op deze vragen hoor je elke zondagochtend van 9.00 tot 10.00 uur in De Zomers van..., telkens vanuit een andere badstad.

Download onze app voor iOS of Android