.
Thuis aflevering 5239
zondag 2 oktober 2022

Kijker ligt niet wakker van besparingen bij VRT

Oproep van vakbonden niet echt succesvol.

Al tijdens de maand mei werd de actie 'Laat Thuis Thuis Blijven' gelanceerd met daaraan gekoppeld een petitie waarbij de kijkers van de VRT gevraagd werd om een signaal aan de Vlaamse Regering te geven. De vakbonden riepen wekenlang op om de petitie te tekenen en zondag gebeurde dat opnieuw tijdens het tijdslot van 'De Zevende Dag'.

"De crew van 'De Zevende Dag' doet vandaag het licht uit: geen centen, geen stroom, geen show. Op deze manier willen ze een signaal geven aan de Vlaamse Regering die de openbare omroep in de kou laat staan. Vakbonden eisen een indexering van de werkingsmiddelen. Teken daarom onze petitie", verscheen er net zoals bij eerdere acties in beeld.

Sinds de start van de actie hebben amper een goede 26.000 mensen de petitie ondertekend en daaruit kunnen wij alleen maar besluiten dat de kijker niet wakker ligt van de besparingen. Of 'Thuis' nu bij de VRT zal gemaakt worden of bij een extern productiehuis, dat maakt voor de kijker blijkbaar niet veel uit. Hoe verklaar je anders dat amper 26.300 mensen (waarvan wellicht nog een pak mensen die voor de openbare omroep werken) de petitie ondertekenen terwijl 'Thuis' toch om en bij de 1.000.000 kijkers heeft.



Download onze app voor Android of iOS