.
Niels Destadsbader
dinsdag 24 mei 2022

Keuzes van VRT-baas roepen heel wat vragen op

Is dat wel nodig?

Een tijdje geleden maakte VRT-baas Frederik Delaplace zijn transformatieplan bekend. Dat plan gaf prijs dat er meer dan 200 mensen zouden worden ontslagen en dat 'Thuis' voortaan door een extern productiehuis zou gemaakt worden.

Dat zijn drastische maatregelen met toch wel dramatische gevolgen voor heel wat werknemers. Wie zich dan weer geen zorgen hoeft te maken is Niels Destadsbader. Hij maakte een aantal maanden geleden bekend dat hij de VTM zou verlaten en terug zou keren naar VRT. En daar zal VRT een serieus bedrag voor hebben moeten neertellen.

De ontgoocheling en afkeuring is groot aan de Reyerslaan en er wordt een staking gepland op 31 mei. Humo deed er bovendien nog een schepje bovenop door te onthullen dat vier van de 5 best betaalde tv-gezichten voor de VRT-werken.

Wie zijn deze tv-gezichten vraagt u zich waarschijnlijk af? Dat zijn Tom Waes, Philippe Geubels, Karl Vannieuwkerke en Niels Destadsbader. Koen Wauters vervolledigt de top 5. Volgens Humo zouden deze gezichten tot 500.000 euro per jaar verdienen.

Dat zijn enorme bedragen, die allemaal betaald worden van ons belastinggeld. Iets wat bij velen de wenkbrauwen doet fronsen, schrijft Dag Allemaal. VRT zou vanaf nu de kaart van de amusement en ontspanning trekken en dat zou wel eens kunnen betekenen dat Annemie Struyf en Lieve Blancquaert binnenkort op zoek moeten naar een andere job of zender.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Niels Destadsbader

Meer Over:

Niels Destadsbader

Bio van Philippe Geubels, Karl Vannieuwkerke, Tom Waes en Koen Wauters