.
Sven De Ridder
maandag 17 juli 2023

Keert Sven De Ridder terug naar ‘Familie’

Hij zou het nog overwegen

Het contact tussen Sven De Ridder en zijn vader Ruud De Ridder is niet wat het moet zijn. De twee hebben al enkele jaren geen contact meer en Ruud is naar nog geen enkel theaterstuk van De Sven De Ridder Compagnie komen kijken.

Toch is Sven zijn vader ook dankbaar, want hij heeft veel van hem geleerd. En daar blijft hij zijn vader altijd dankbaar voor.

“Ik heb vijf leermeesters gehad in het theater: ons vader, Herbert Flack, Ivo Pauwels, Bernard Verheyden en Jan Van Dyke. Jan is op z’n 73te nog heel actief. Dan is bijna 50 nog niks, hé”, lacht Sven in Primo.

Sven is heel jong begonnen met acteren en één van zijn eerste rollen was als Picasso in ‘Familie’. Mocht hij mogen terugkeren als Picasso, dan zou hij niet twijfelen. Hij is al een paar keer gevraagd voor andere rollen, maar daarvoor heeft hij vriendelijk bedankt.

“Ik ben vijf jaar Picasso geweest, het zou voor mij niet kloppen om een ander personage te vertolken. En ze zeggen ook dat VTM niet wil dat de oude personages terugkomen. Peter Van den Bossche is toch ook moeten gaan, hé. Ach, misschien denken ze daar over tien jaar anders over.”