.
Kawtar Ehlalouch
woensdag 14 februari 2024

Kawtar Ehlalouch: “We hadden het misschien toch niet zo breed”

Maar ze heeft niet te klagen gehad

Kawtar Ehlalouch heeft 2 identiteiten. Aan de ene kant is ze een Belgische, maar aan de andere kant heeft ze ook Marokkaanse roots. Ook haar kinderen zullen later beide identiteiten hebben, al zal dat ook steeds meer verwateren.

“Dat gebeurt nu al met mijn kennis van het Arabisch. Als kind sprak ik het vloeiend, omdat we thuis Arabisch spraken met papa. Je ziet ook verschillen binnen ons gezin: mijn jongste broer van 19 kan zich amper in het Arabisch uitdrukken - denk Jean-Marie Pfaff die Nederlandse woorden verduitst. Maar zet mij een maand in Marokko en ik ben er weer mee weg”, zegt ze in Humo.

Grote luxe heeft Kawtar nooit gekend als kind. Toen ze naar België verhuisden ging haar vader werken als bakker en werd haar moeder huisvrouw.

“In een gezin met vijf kinderen en slechts één inkomen is het niet eenvoudig ervoor te zorgen dat iedereen het zo comfortabel mogelijk heeft. Als ik er nu op terugkijk, denk ik: oké, misschien hadden we het toch niet zo breed als ik dacht. Maar ik heb dat als kind nooit gemerkt. Mijn ouders hebben er altijd voor gezorgd dat we niks tekortkwamen.”

Bio van Kawtar Ehlalouch

Meer Over:

Kawtar Ehlalouch