.
Kawtar Ehlalouch
zondag 18 februari 2024

Kawtar Ehlalouch: “Ik wilde vooral blenden met de rest”

Maar dat lukte niet altijd

Het is knap wanneer je als student je eigen studies kan betalen. De ouders van Kawtar Ehlalouch verwachtten dat niet van hun dochter, maar toch deed ze het. Het was haar manier om wat zelfstandigheid te hebben.

“Als ze in panne staan met de auto, zullen veel jongeren direct naar hun ouders bellen. Ik niet. Ik ga meteen zelf op zoek naar een oplossing. Mijn ouders staan altijd klaar om te helpen of financieel bij te springen, maar ik denk: ik los het zelf wel op. Zodra ik kon, nam ik een studentenjob: ik heb jarenlang bij H&M gewerkt. Ik vond het ook gewoon nice om mijn eigen geld te hebben en zelf te kunnen beslissen wat ik ermee deed”, zegt ze in Humo.

Kawtar groeide op in Dendermonde waar ze ook naar school ging. Daar was ze wel het enige Marokkaanse meisje in de klas, en dat was soms moeilijk.

“Als puber wil je vooral blenden met de rest. Ik heb geen slechte herinneringen aan mijn klasgenoten, integendeel: met sommigen ben ik nog altijd bevriend. Maar ik voelde me wel anders en aan dat gevoel kon ik weinig veranderen. Ik zag er fysiek ook niet uit als de rest van de klas.”

Bio van Kawtar Ehlalouch

Meer Over:

Kawtar Ehlalouch