.
Kawtar Ehlalouch
maandag 5 februari 2024

Kawtar Ehlalouch: “Ik vond het moeilijk om altijd de andere te zijn”

Ze wilde erbij horen

Kawtar Ehlalouch heeft lang met haar Marokkaanse roots geworsteld. Het is pas sinds enkele jaren dat ze die volledig heeft weten aanvaarden en dat ze trots is op haar afkomst. Maar dat worstelen heeft toch eventjes geduurd.

“Ik vond het moeilijk om altijd de andere te zijn. Als het over de islam ging in de klas, kreeg ik steeds de vraag om uitleg te geven. Daar begon ik van te zweten. Omdat ik dacht: 'Nu moet ik hier weer praten over iets waar ik misschien zelf niet eens zoveel over weet'. Alsof ik het woord kon voeren voor een hele gemeenschap. Op zulke momenten voelde ik me heel anders. In het middelbaar was dat voor mij de ­horror. Nu zie ik mij vooral als mezelf. Klinkt cliché, maar het is zo”, zegt ze in Het Nieuwsblad.

De MNM-dj kreeg vaak het gevoel dat ze zich moest verantwoorden en zeker op moeilijke momenten wanneer bijvoorbeeld een aanslag werd gepleegd.

“Ik wist dat er op school vragen zouden komen. Ik reed binnen op mijn fiets, en inderdaad, het was de eerste vraag die ik kreeg. Van een klasgenoot: 'En, wat vinden je ouders ­ervan dat dat gebeurd is?' Alsof het niet even hard binnenkwam bij ons als bij Jantje van om de hoek.”

Bio van Kawtar Ehlalouch

Meer Over:

Kawtar Ehlalouch