.
Kawtar Ehlalouch
zaterdag 10 februari 2024

Kawtar Ehlalouch: “Ik had het daar vroeger heel moeilijk mee”

Ze is het beste van twee werelden

In ‘Challas’ trekt MNM-dj Kawtar Ehlalouch naar Marokko samen met zes jongeren die op zoek zijn naar hun roots. Een van die jongeren is Lina, voor haar werd het misschien wel de grootste ontdekkingstocht.

“Haar mama is Vlaams, met haar Marokkaanse papa heeft ze niet veel contact meer. Voor haar was de reis emotioneel het zwaarst: ze besefte dat ze al heel lang met een ontbrekend puzzelstukje rondliep”, begint Kawtar in Humo.

Maar ook Kawtar haar roots liggen ergens in Marokko. Zij heeft enkele mooie jeugdherinneringen gemaakt in dat land, maar ook in België heeft ze ondertussen veel herinneringen gemaakt.

“Marokko voelde als een andere wereld. Het was elke keer een blij weerzien, niet alleen met de familie maar ook met de buren - de hele wijk wist altijd dat we kwamen. Ik was bevriend met alle meisjes uit de buurt. Het waren zorgeloze zomerdagen: de hele dag buiten spelen en pas weer naar huis als je honger of dorst kreeg”, denkt Kawtar terug aan Marokko in Humo.

In België zijn er veel Marokkanen die tussen twee stoelen vallen. Ook Ehlalouch heeft wel een beetje dat gevoel. Zij is een mix van de twee identiteiten. “mijn papa en mama zijn allebei Marokkaans, maar hij is daar geboren en zij hier. Vroeger had ik het daar moeilijk mee: wat is thuis nu eigenlijk? Maar intussen laat ik anderen niet meer bepalen wie ik ben. Een stuk van mijn identiteit ligt daar. Zo staat het ook op mijn paspoort: ik heb de dubbele nationaliteit. Waarom zou ik moeten kiezen? Er wordt zo binair over gedacht.”

Bio van Kawtar Ehlalouch

Meer Over:

Kawtar Ehlalouch