.
Katrien De Becker
vrijdag 29 april 2022

Katrien De Becker verdwijnt uit Thuis: “Ja, het deed pijn…”

"Het voelde allemaal wat onwezenlijk aan voor mij"

Afscheid nemen bestaat niet, dat wist Marco Borsato ons al meer dan een decennium geleden te vertellen. Toch drong zich onlangs een afscheid op in 'Thuis', de populaire tv-reeks op VRT. Katrien De Becker, die het personage van Tania vertolkt in de soap, werd uit de reeks geschreven.

“Voor alle duidelijkheid: dat was niet mijn keuze”, benadrukt ze in TV Familie. “Ik had nog genoeg ambitie om vele jaren door te gaan bij 'Thuis', maar er was gewoon geen ruimte meer voor Tania binnen de reeks.

De 50-jarige actrice beleefde half februari haar laatste draaidag. “Naarmate die datum dichterbij kwam, werd ik steeds emotioneler. Ik had al die jaren enorm veel plezier in het spelen van Tania en dat ging ineens eindigen. Het gevoel dat ik het allemaal zeer hard zou gaan missen, overmande mij meer en meer.”

Die laatste draaidag was er eentje die ze niet snel zal vergeten. “Ja, het deed pijn te weten dat dat de laatste keer zou zijn dat ik op de set van 'Thuis' zou staan. Het voelde allemaal wat onwezenlijk aan.”

Gelukkig kon ze rekenen op de steun van het productieteam en haar collega-acteurs. “Bijna allemaal staken ze me een hart onder de riem. Dat voelde enorm goed”, vertelt ze geëmotioneerd. “Hoewel ik vanbinnen echt kapot was en na de laatste scène tranen met tuiten heb gehuild, was ik overdonderd door al die lieve woorden en gebaren.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Katrien De Becker

Meer Over:

Katrien De Becker