.
Katrien De Becker in Familie
zaterdag 14 mei 2022

Katrien De Becker na afscheid in Thuis: “Niet mijn beslissing”

“De schrijvers wisten niet meer goed wat aan te vangen met mijn personage."

Katrien De Becker vertolkte lange tijd de rol van Tania in 'Thuis'. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden dronk haar personage een frisdrankje dat drugs bevatte, waarna ze overleed aan een accidentele overdosis. Exit Tania dus.

Maar wat is er precies gebeurd en waarom stopte Katriens' Thuis-avontuur op die manier? Daarover gaf ze deze week een interview aan TV Familie.

“Voor mij is Thuis dus definitief achter de rug”, vertelt ze in het interview. Had ze dan misschien andere projecten die haar volle aandacht opeisen? “Ik heb wel enkele projecten lopen, maar voor alle duidelijkheid, dit was niet mijn beslissing”, licht ze toe. “Voor mijn part mocht het nog héél lang duren. Maar het scenario voor toekomstige afleveringen was al geschreven.”

Als het van Katrien af zou hangen, is het personage van Tania nog lang niet uitgespeeld. Maar de schrijvers dachten daar duidelijk anders over. “Het was voor de scenaristen een duidelijke beslissing. Het verhaal van Tania werd verteld en was geen meerwaarde meer voor de reeks. “

Over haar exit is ze formeel. “De schrijvers wisten niet meer goed wat aan te vangen met mijn personage. Dat is de hoofdreden van mijn vertrek. Anders was ik ongetwijfeld nog héél lang Tania blijven vertolken.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Katrien De Becker

Meer Over:

Katrien De Becker