.
The Starlings
maandag 30 mei 2022

Kato van 'The Starlings': “Weet niet of ik het ooit een plekje kan geven”

"Men vraagt me soms of ik het al heb kunnen plaatsen"

Het zangduo 'The Starlings', dat bestaat uit Kato en Tom Dice, is al enige tijd een koppel en trouwden vorig jaar. Ze brachten net hun tweede album uit, getiteld 'Seaside'. Zo goed als het professioneel loopt, zoveel tegenslag heeft het koppel in hun privéleven. Ze vertellen over het verdriet dat zich momenteel meester maakt in Het Laatste Nieuws.

Hun laatste werk is een ode aan de zee, die de laatste tijd een baken van rust vormt in de hectische hoofden van de twee.

Kato's mama, die vorig jaar overleed aan Parkinson, betrok een appartement in Oostende. De naam van de plaat 'Seaside' legt een link met haar moeder en de kuststad waar ze woonde.

“Mama en ik waren op dezelfde dag jarig, 26 augustus. Mijn verjaardag voelt daardoor nu anders aan. Ook op Moederdag is het van 'pfff...' . Men vraagt me soms of ik het al heb kunnen plaatsen, maar ik weet eigenlijk niet of ik het ooit een plekje kan geven”, zegt een bedeesde Kato.

De oma van Kato overleed eveneens vorig jaar. “Ze was één van de belangrijkste personen in mijn leven, ze verliet ons op 96-jarige leeftijd”, vertelt ze daarover. En alsof dat nog niet genoeg tegenslag was, verloor het koppel in oktober ook hun ongeboren kindje. “Dat was de genadeslag voor mij, ik was er volledig kapot van”, zegt Kato aangedaan.