.
Jan Schepens, Katja Retsin
donderdag 11 januari 2024

Katja Retsin: “Zo ervaar ik minder stress tijdens de files”

Ze heeft graag gebabbel rond zich

Er zijn nog zekerheden in het leven en dat is de relatie tussen Katja Retsin en Jan Schepens zeker. De twee zijn al 34 jaar samen en ze zijn nog altijd dolverliefd op elkaar.

Jan is Katjas steun en toeverlaat en gelooft in alles wat zijn vrouw doet. Zo ook in haar acteercarrière en het nieuwe stuk waarin Katja te zien zal zijn: ‘De Padelburen’. En daar heeft Katja ongelooflijk veel zin in.

Met het stuk trekt ze rond in elke provincie in Vlaanderen en dat is niet voor het eerst. “Ik heb al eens een reisvoorstelling met 36 voorstellingen gespeeld, maar nu staat de teller al op meer dan 80. Waze is tegenwoordig mijn trouwste bondgenoot. (lachje) En zeggen dat ik me vroeger, toen ik als hostess werkte, nog moest beredderen met een papieren wegenatlas op de passagiersstoel. Dat ik ooit mijn weg gevonden heb in Brussel en zo is een klein mirakel”, lacht ze in Tv Familie.

Retsin zit dus heel wat uren in de auto en zit ook vaak alleen in de auto. En dat vindt ze niet altijd makkelijk.

“Je hebt mensen die in de auto liefst genieten van de stilte of muziek, maar bij mij is het omgekeerde waar. Ik heb graag gebabbel. Logisch dus dat podcasts mijn hart hebben veroverd. Ik luister vaak naar fictie en true crime. Podcasts zoals 'De Kunst van het Verdwijnen' of 'Waar is zuster Gabrielle?' vind ik ontspannend. Door die podcasts ervaar ik minder stress tijdens het filerijden.”