.
Katja Retsin
maandag 11 februari 2019

Katja Retsin in The Great Gatsby

Katja Retsin heeft de smaak te pakken. 


Binnenkort kan je in Brussel naar The Great Gatsby kaan kijken. De productie lokt al meer dan 2 jaar volle zalen in Londen en steekt nu het kanaal over. The Great Gatsby is “immersief” theater. Het publiek maakt het verhaal van Jay Gatsby samen met de acteurs.



De personages uit het stuk zijn echt en ze vertellen hun verhaal op een unieke manier en van heel dichtbij. Er is geen podium. Er zijn wel heel veel kamers. Slaapkamers. Een bureau. Een jazzbar. Een verborgen boudoir. En het publiek wordt meegenomen op sleeptouw. Er wordt samen gezongen en gedanst. Het publiek wordt ook gevraagd om “verkleed” te komen, maar dat is geen must.



Een goeie week voor de show krijgen de bezoekers een bericht van Jay Gatsby, met het adres waar ze verwacht worden. Op dat moment start de teletijdmachine en worden de gasten terug naar de jaren 20 gebracht. Een wereld vol glitters, pluimen, boa’s, hoeden en dassen, bevolkt met de personages uit het iconische Great Gatsby verhaal die het publiek een unieke ervaring geven en sommigen misschien wel meenemen naar hun slaapkamer of uitnodigen op een privé-onderonsje.



Voor de Vlaamse versie werd het script volledig vertaald en herwerkt. De show wordt in Brussel gebracht door 10 acteurs, waaronder Veerle Malschaert, Katja Retsin en Timo Descamps. The Great Gatsby loopt vanaf 21 maart op een geheime locatie in Brussel. Per voorstelling kunnen slechts 200 mensen deelnemen, dus snel reserveren is de boodschap. Info & tickets: www.gatsbybelgium.be