.
Katja Retsin
zondag 14 januari 2024

Katja Retsin: “Ik wil me daar niet langer druk over maken” 

Ze wil zich niet opjagen 

Wie Katja Retsin binnenkort nog eens aan het werk wil zien als actrice, die moet dan zeker gaan kijken naar ‘De Padelburen’. Daarin vervangt ze Tine Priem die door een te drukke agenda verstek moest laten.

Als actrice is het natuurlijk belangrijk om overal op tijd te komen, maar voor sommige mensen lukt dat nu eenmaal moeilijk.

“Van nature ben ik iemand die het niet erg vindt om te elfder ure toe te komen. Maar in een professionele context heb ik met het ouder worden geleerd dat op tijd vertrekken je veel stress en problemen bespaart. Aangezien ik al genoeg stress heb van andere zaken, wil ik me niet langer druk maken over timemanagement. In het stuk 'De Padelburen' moet ik mezelf ook nog schminken, dus ik moet zien dat ik op tijd klaar ben”, zegt Katja in Tv Familie.

Maar het lukt voor Katja niet altijd om op tijd te komen. Zo had ze ooit een dubbele boeking en probeerde ze de twee toch nog te combineren.

“Ik had ooit een productie bij het Farcetheater. Omdat ik die dag een dubbele boeking had, was afgesproken dat ik voor die tweede opdracht vrij laat zou arriveren. Ik zal het nooit vergeten: ik kwam van het Sportpaleis en moest naar het Fakkeltheater in Antwerpen. Maar de opnames in de concerttempel waren uitgelopen en ik raakte niet op één, twee, drie van de parking. Ook richting het stadscentrum moest ik bumperkleven. Tot overmaat van ramp bleken dan ook nog eens alle betaalparkings in de buurt volzet. Ondertussen hing ik aan de lijn met de productie en hebben we geprobeerd te regelen dat iemand het stuur kon overnemen zodat ik backstage mezelf kon schminken en mijn pruik kon opzetten. Uiteindelijk was ik pas 20 minuten voor de voorstelling begon in het theater. Dat zijn niet bepaald plezierige deadlines, hoor.”

Bio van Katja Retsin

Meer Over:

Katja Retsin