.
Jan Schepens en Katja Retsin
vrijdag 1 oktober 2021

Katja Retsin blikt terug op jeugdjaren: “Ik was het meest verlegen kindje ooit”

Maar dan ontdekte Katja plots haar passie en talent...

Elke week neemt Katja Retsin ons mee doorheen haar week in haar wekelijkse column in Story. Deze week blikt Katja terug op haar jeugdjaren.

“Ik was het meest verlegen kindje ooit, maar toen onze juf durvertjes zocht om mee te spelen in het schooltoneel kwam er een soort alter ego in mij naar boven dat op een podium moest en zou terechtkomen. Ik weet nog dat het een rollercoaster van emoties was. Uitzinnig van vreugde was ik, toen bleek dat ik de titelrol mocht spelen in Sneeuwwitje. Net iets minder uitzinnig toen bleek dat die ‘hoofdrol’ gedeeld werd met tien anderen, omdat er zich veel meer kindjes hadden aangeboden dan er rollen waren”, lacht Katja Retsin.

Voor de echtgenote van Jan Schepens betekende dat de aanzet naar meer. Het applaus dat ze achter iedere voorstelling kreeg deed haar verlangen naar meer en dat gevoel is altijd blijven hangen. “Wat een vrijheid om in iemand anders huid te kruipen! Wat een rush om je tekst kwijt te raken, even te balanceren op een slappe koord, en dan al improviserend weer de draad op te pikken. Puur genieten. Daarna kwam ‘den televies’ op mijn pad, en heb ik daar al mijn energie ingestoken.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Katja Retsin

Meer Over:

Katja Retsin