You are here

Kathleen rouwt al jaren om mama

15/08/2017 09:00-

Mama van Kathleen gaat sterk achteruit.

Het gaat goed met Kathleen Aerts. De oorspronkelijke blonde van K3 was een tijdje geleden in het land voor enkele optredens en wat vakantie. Binnen een goede maand verschijnt ook haar tweede boek, een kinderboek deze keer. Na “Voor altijd mijn mama”, een boek over de jeugddementie van haar mama, maakt Kathleen deze keer een boek voor kinderen. Met veel illustraties en met twee kindjes die ze wel een fictieve naam heeft gegeven. De jeugddementie van haar mama is al ver gevorderd. Eerder al vertelde Kathleen dat ze al jaren in rouw is om de dood van haar mama. Hoewel haar moeder nog leeft, is haar mama niet meer de persoon die ze altijd geweest is. Kathleen deed vroeger alles met haar mama: gaan shoppen, het huishouden doen, eten maken en genieten van het leven. Maar die quality-time samen, die is er al lang niet meer. Kathleen moet het vandaag stellen met de mooie herinneringen aan die tijd en die nemen ze haar gelukkig niet meer af.

Kathleen verhuisde bijna twee jaar geleden naar Zuid-Afrika. Haar mama mocht mee verhuizen. Dat gebeurde in samenspraak met de dokter en de broer van Kathleen. Zou die het zien zitten om zijn mama naar Zuid-Afrika te zien vertrekken. Maar Bert gaf groen licht omdat hij ervan overtuigd was dat het plan dat Kathleen en haar man Steven hadden, zou werken. In Zuid-Afrika namen de twee inwonende verpleegsters in dienst. In Zuid-Afrika zou moeder Maria ook haar eigen woonruimte hebben. Betere zorgen zou Maria niet kunnen krijgen, ook bij ons niet. Maria woonde een tijdje bij Kathleen en haar man in hun boerderij maar dat was niet langer haalbaar. En in het verzorgingscentrum konden ze ook niet meer dan hun best doen om Maria een mooie dag te bezorgen. En nu zit Maria dus in Zuid-Afrika waar ze gelukkig is. “Ze gaat snel achteruit, jongdementie is heel progressief”, vertelt Kathleen deze week in Story. Kathleen is blij dat haar mama er nog is want de meeste patiënten leven slechts 10 jaar met de ziekte. Haar mama leeft er al 13 jaar mee maar kan ondertussen niet meer zelfstandig eten. “Ze geniet elke dag van het zonnetje en van dicht bij ons te zien. Zeker Lewis en Jay (de kinderen van Kathleen) kunnen nog altijd een stralende glimlach op haar gezicht toveren”, klinkt het.

Kathleen beseft dat haar mama er op een dag niet meer zal zijn en geniet elke dag van het leven. Het feit dat haar papa van de één op de andere dag er niet meer was, weegt nog altijd zwaar op haar. “Ik heb nooit afscheid van hem kunnen nemen, en dat was heel zwaar. In het geval van mama is het anders: ik ben eigenlijk al jaren aan het rouwen, terwijl ze er nog is.”

Kathleen en haar man Steven hebben de nodige voorbereidingen getroffen mocht de mama van Kathleen overlijden. “Omdat we op dat moment te verdrietig zullen zijn om over praktische zaken na te denken”, vertelt Kathleen in Story. Haar mama zal dan in Vlaanderen een begrafenis krijgen en daar hoort heel wat papierwerk bij. Kathleen hoopt dat die dag nog ver in de toekomst ligt.

Meer nieuws over:

Kathleen

Gerelateerde foto's:

Voorstelling Stievie Wonder Tours

Kathleen - Hasselt - 03/05/2016

Boekvoorstelling

Kathleen - Antwerpen - 15/09/2015

Herentals Feest

Kathleen - Herentals - 01/08/2014

Sugarfree fandag

Kathleen - Brasschaat - 11/05/2014

Rimpelrock 2012

Kathleen - Kiewit - 11/08/2012

Vlaanderen Muziekland - soundcheck

Kathleen - Boortmeerbeek - 14/07/2013

Ment-tv - Middelkerke

Kathleen - Middelkerke - 04/07/2013

Radio 2 Muziekcafé

Kathleen - Mechelen - 23/06/2013

Anne’s Café - Opnames

Kathleen - Antwerpen - 11/09/2012

Signeersessie Free Record Shop Wijnegem

Kathleen - Wijnegem - 07/11/2012

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van Kathleen