.
Kathleen Aerts
zondag 6 augustus 2023

Kathleen Aerts: “Het was een samenloop van omstandigheden” 

 Ze had er genoeg van 

Er lijkt maar geen einde te komen aan het mooie roze sprookje van K3. Na 25 jaar lijkt de groep nog altijd niet uitgezongen te zijn. Dat succes begon allemaal bij de originele K3: Karen, Kristel en Kathleen.

Toch kwam het succes en de droom van K3 even op een helling toen Kathleen haar vertrek aankondigde in 2008.

“Het was een samenloop van omstandigheden. Ik had tien jaar gezongen bij K3. EN het overlijden van mijn vader had me een knak gegeven: ik kreeg het verdriet maar niet verwerkt. Maar een half jaar thuiszitten om uit te huilen was geen optie. K3 ging maar door. Na tien jaar had ik nood aan rust”, blikt Kathleen terug in Dag Allemaal.

Het afscheid van Kathleen wordt bekend gemaakt tijdens een erg emotionele persconferentie. Gert had nog geprobeerd om Kathleen te overhalen om te blijven, maar ze bleef bij haar beslissing en Studio 100 besloot voor een mooi afscheid te zorgen.

Gert zou natuurlijk Gert niet zijn, mocht hij ook commercieel geen mooie en nieuwe kansen zien. Hij denkt meteen na over ‘K2 zoekt K3’, een programma waarin een vervangster zou worden gezocht voor Kathleen. Al snel werd Josje Huisman gevonden en kende het succes van K3 een nieuw begin.