.
Kathleen Aerts
zaterdag 30 december 2023

Kathleen Aerts: “Dat was nochtans nooit mijn plan”

Ze wilde rust nemen

Het is ondertussen zo’n 8 jaar geleden dat Kathleen Aerts naar Zuid-Afrika verhuisde en zo’n veertien jaar geleden dat ze afscheid nam van K3. Ze zou haar leven nu voor niemand nog willen inruilen.

Kathleen runt nu samen met haar man twee succesvolle reisbureaus en baat ook nog eens een B&B uit. Al was dat niet meteen het plan dat ze voor ogen had.

“Het was nochtans niet mijn plan om in het toerisme te gaan werken. Bij aankomst in Zuid-Afrika wilde ik eigenlijk een sabbatjaar nemen, bij mijn gezin zijn en voor mijn moeder met dementie zorgen. Maar mijn man Steven, die zijn job als politieman had opgegeven, wilde meteen weer aan de slag en schreef zich in voor een gidsencursus. Ik ging mee om de Afrikaanse cultuur te leren kennen, maar kreeg ook de smaak te pakken. We hebben toen een tijdje als gids gewerkt, maar we waren altijd van huis weg, terwijl we net naar Zuid-Afrika waren verhuisd voor meer qualitytime”, vertelt ze aan Story.

Als K3-tje heeft Kathleen natuurlijk een mooi spaarpotje bijeen kunnen sparen, wat ideaal is voor beginnende ondernemers.

“Steven en ik zijn heel klein begonnen met StievieWonderTours, met ons tweeën vanuit onze woonkamer. Daar hadden we geen startkapitaal voor nodig. Pas later hebben we personeel aangenomen en zijn we verhuisd naar een kantoor in Paarl. Voor onze B&B zijn we gaan lenen bij de bank. Het lijkt voor buitenstaanders misschien een sprong in het duister, maar we hadden een doordacht businessplan. Met K3 liep ik minder financieel risico, nu doen we veel meer investeringen. Maar we springen verstandig met onze centen om. Tijdens de pandemie hebben we zelfs niemand moeten ontslaan.”