.
News Image

Katerine Avgoustakis: “ik ben niet zo lief”

Star Academy-winnares is minder lief dan ze eruitziet.


Katerine Avgoustakis won Star Academy in 2005 en ook al maakt ze geen eigen muziek meer, met de partyband Level Six heeft ze een drukke zomer in het verschiet. En laat één ding duidelijk zijn: Katerine is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken!

Katerine Avgoustakis is ondertussen 35 jaar en trouwde vier jaar geleden met Claudio met wie ze ondertussen ook een dochtertje heeft. Olivia is anderhalf jaar oud. Met de partyband Level Six die ze samen met Familie-acteur Jo Hens vormt heeft ze altijd wel ergens een optreden…

Na haar overwinning in Star Academy scoorde Katerine enkele leuke radiohits. Twee jaar lang bleef ze erg aanwezig in de hitparades maar nadien deemsterde haar ster weg in Vlaanderen. In het buitenland bleef Katerine Avgoustakis echter succesvol. Vooral in Polen, Griekenland maar zelfs tot in China wisten ze de dansbare muziek van Katerine Avgoustakis te smaken. Maar sinds enkele jaren treedt ze weer volop op in Vlaanderen met de partyband Level Six. Eigen muziek maken ziet Katerine niet meer zitten.

“Ik was het beu dat de radio liever Britney Spears draaide,” klinkt het bij Katerine Avgoustakis in Dag Allemaal. Daarom besloot ze geen eigen muziek meer uit te brengen. Maar zingen doet ze meer dan ooit. Katerine Avgoustakis verving Laura Tesoro bij Level Six toen Laura ons land afvaardigde op het Eurovisiesongfestival. Sindsdien vormt ze samen met Familie-acteur Jo Hens en de vier bandleden een hechte groep.

“Met Level Six spelen we de grote hits die een reactie uitlokken bij het publiek. Om dat met eigen liedjes te kunnen bereiken moet je wel héél hard werken,” vult Jo Hens aan in Dag Allemaal. En Level Six treedt op voor tienduizenden fans. De Foute Party voor 15.000 uitzinnige fans, dat was geweldig, aldus Katerine. Maar na een optreden gaat ze meestal snel weer naar huis. Dan roept de plicht als mama…

“Ik had nooit verwacht dat Olivia alles zo op z’n kop zou zetten. Niet dat mijn leven voordien zinloos was, maar nu heb ik écht iets om voor te leven. Dat is zo’n fijn gevoel,” aldus Katerine Avgoustakis. Katerine was amper een jaar samen met Claudio toen hij haar ten huwelijk vroeg. “Op onze trouw was ik nog in de fleur van mijn verliefdheid. Heerlijk,” herinnert Katerine zich. Al durft het ook wel eens botsen met haar echtgenoot…

Katerine heeft Griekse roots en Claudio Italiaanse en beide zijn het temperamentvolle karakters. “Het kan er bij ons explosief aan toegaan,” geeft Katerine eerlijk toe. “Maar een kwartier later merk je daar niks meer van. Dan hebben we onze gal gespuwd en kunnen we weer verder. En kan ik ook wel toegeven dat ik het op een iets rustiger manier had kunnen zeggen,” lacht Katerine Avgoustakis.

Toch is dat temperamentvolle kantje een karaktertrek die Katerine niet zo vaak toont. Zowel Level Six-collega Jo Hens als haar collega’s bij VOKA hebben nog geen kennis gemaakt met de furie die in Katerine sluimert. “Ik werk bij VOKA, het Vlaams netwerk van ondernemingen. ‘Allez, Katerine, jij bent zo lief’, hoor ik dan,” lacht Katerine Avgoustakis in haar vuistje. Terwijl haar man dan lachend zegt: ‘Amai, die mensen kennen jou echt niet’.