.
Kate Ryan
zondag 9 april 2023

Kate Ryan: “Nu pas besef ik hoe jong dat is”

Haar mama stierf heel jong

Één van de gasten in ‘Viva La Feta’ dit seizoen is niemand minder dan Kate Ryan. Op muzikaal vlak lijkt het al eventjes stil te zijn rond de zangeres, maar toch treedt Kate nog heel vaak op, maar dan in het buitenland.

Kate lijkt haar leven op rails te hebben en geniet van het leven als getrouwde vrouw, plusmama en goedscorende artiest. Door heerst er diep vanbinnen nog heel wat onverwerkt verdriet.

Kate werd aan het begin van haar carrière in een keurslijf gedwongen en dat eist nu nog altijd zijn tol. “Ik moest als een babe poseren in bikini voor P-magazine, omdat dat zogezegd goed was voor mijn carrière. Ik was omringd door niet oprechte mensen en werd geleefd. Dat resulteerde uiteindelijk in een eetstoornis”, zegt Kate in Dag Allemaal.

Tot het op een dag allemaal te veel werd voor de zangeres en ze instortte na een optreden in Polen. Kate belde een psycholoog en liet zich zo’n vijf maanden opnemen in het ziekenhuis. Dat ze ook nog eens haar moeder verloor die periode, maakte het allemaal erg zwaar.

“Op zes maanden tijd is ze aan kanker overleden. Ik ben nu bijna even oud, ik zou nu ongeveer ziek worden. Nu besef ik pas hoe jong dat is. Ik heb geen tijd gehad om haar dood te verwerken. Mama stierf en de dag erna had ik een videoclipopname met drie andere zangeressen.”