.
News Image

Kate Ryan kampt met grote twijfels

Kate Ryan: “Is moeder worden geen egoïstische keuze?”


Kate Ryan is gelukkiger dan ooit. Ze scoort opnieuw een hit met “Gold” en ook privé gaat het haar voor de wind nu ze de liefde heeft gevonden bij Kristof. Toch worstelt de Kempische zangeres met een groot dilemma. Kristof, de partner van Kate Ryan, heeft een dochter uit een eerdere relatie en voor hem is zijn gezin compleet. Maar ook Kate zelf heeft stiekem wel een kinderwens. Alleen worstelt ze stevig met die gedachte. “Vaak denk ik dat het goed is zoals het nu is. Maar soms slaat de twijfel toe en denk ik dat ik in actie moet schieten,” vertelt Kate Ryan over haar kinderwens in TV Familie.

Kate Ryan geeft toe dat haar biologische klok haar soms wakker houdt en vaak stress oplevert. Maar wil ze wel een kind op de wereld zitten? Is dat niet louter een egoïstische keuze? “Met de opwarming van de aarde en onze ecologische voetafdruk… Is moeder worden dan geen egoïstische keuze,” vraagt de zangeres zich af in TV Familie. “Misschien bekijk ik het allemaal te pessimistisch,” geeft Kate toe.

Maar Kate worstelt ook met haar leeftijd. Zelfs als ze nog dit jaar zou bevallen dat zou ze al 55 zijn als haar kind 16 jaar wordt. Dat beeld boezemt haar evenmin weinig vertrouwen in. “Ik zit in mijn hoofd met meer vragen van antwoorden wat het moederschap betreft,” geeft Kate Ryan openhartig toe. Toch beseft ze één ding maar al te goed. “Ik voel dat het stilaan nu of nooit is. En dat is geen fijn gevoel.” Kate Ryan geeft toe dat haar kinderwens op een zijspoor beland is omdat ze altijd gefocust heeft op haar carrière. Toch beseft Kate Ryan dat ze er vooral haar hoofd niet te veel over mag breken. Ze is gelukkig en dat is het voornaamste. En dat geluk dankt ze in grote mate aan haar partner Kristof.

“Ik heb in de liefde mijn perfect dekseltje gevonden. En het is gewoon een feit: met z’n tweeën geniet je dubbel van allen.” Ook de band met Kristofs dochtertje is prima. Toch wil Kate Ryan zich niet als “plusmama” beschouwen. “De mama van Kristofs dochter is haar biologische moeder. Ik ben de vriendin van haar papa.” Maar ze komen wel heel goed overeen. Kate geeft toe dat ze zich in eerste instantie “een grote zus” voelt voor het meisje.

Kate Ryan scoort momenteel een dikke hit met “Gold”, een samenwerking met de wereldberoemde dj Sam Feldt en trekt samen met haar liveband op 16 februari naar het Kursaal te Oostende met haar concert “80 was machtig”.

Bio van Kate Ryan

Meer Over:

Kate Ryan