.
Kate Ryan
zondag 6 februari 2022

Kate Ryan kampt met donkere gedachten: “Het dwaalt altijd rond in mij”

Ze heeft al veel meegemaakt

Je hebt er misschien al eens een keertje naar geluisterd, naar ‘Donkerdag’, de podcast van Kate Ryan. Tijdens de lockdown zocht Kate een uitlaatklep voor haar gedachten en dat zette ze om in een podcast.

“Ik ben gewoon melancholisch”, vertelt Kate in Story wanneer het over haar donkere gedachten gaat. “Mijn donkere kantje dwaalt altijd rond in mij. Niet dat ik dagenlang zit te huilen, maar soms voel ik me triestig en heel weemoedig. Ik schaam me daar niet voor. Ik heb ook wat bagage mee te sleuren hé. Mijn leven zit vol zwart-wit contracten. Maar toch voel ik me beter in mijn vel dan ooit.”

En daar zit haar man Kristof zeker voor iets tussen. De twee stapten twee jaar geleden in het huwelijksbootje. “Hij speelt daar zeker een grote rol in. Bij hem voel ik me veilig en gerespecteerd. De vertrouwensissues die ik in vorige relaties had, zijn nu van de baan. Maar uiteindelijk moet je het zelf doen, hé. Ik heb aan mezelf gewerkt en heb nu een andere kijk op het leven. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen donkere momenten meer heb. Die donkerheid heb ik nodig om creatief te kunnen zijn.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Kate Ryan

Meer Over:

Kate Ryan