.
Kate Ryan
zaterdag 30 april 2022

Kate Ryan: ‘Grote fan van kringloopwinkel’

"Ik doe geregeld een volle auto weg, maar kom ook weer met een volle terug”

De Limburgse zangeres Kate Ryan heeft haar thuisbasis in Tessenderlo. We kennen de 41-jarige popster allemaal van hits als 'Désenchantée ' en 'Je t'adore', waarmee ze in 2006 meedeed aan Eurosong. Ondertussen werden haar nummers al meer dan 100 miljoen keer gestreamd, maar zelf blijft ze nog steeds met beide voeten op de grond. Ze is erg duurzaam en houdt van kringloopwinkels. Dat vertelt ze in Billie, een weekendbijlage van Gazet van Antwerpen.

“Een van de hoogtepunten uit mijn carrière is het winnen van 'Bestselling Benelux Artist' op de World Music Awards in 2008 in Monaco”, gaat ze daarover van start. De jurk die ze toen droeg en op maat liet maken, schenkt ze nu aan een veiling ten voordele van SOS Kinderdorpen en de oorlog in Oekraïne.

Ze geeft zo een kostbare herinnering weg. “Dat geeft niet, ik pas er toch niet meer in. Dat is de voornaamste reden. Eigenlijk verdient de jurk een tweede leven want het is werkelijk een kunstwerkje op zich. Iemand die op een speciale gelegenheid wil schitteren, zal er goed mee staan.”

Kate is zelf een grote fan van tweedehands artikels. “Ik ben een grote kringloopfan. Ik doe geregeld een volle auto weg, maar kom ook weer met een volle terug”, geeft ze lachend toe. “Ik heb trouwens ook een eigen webshop, FAMM by Kate, waar ik tweedehands items, boeken en vinyl verkoop”.
Dankjewel om te denken aan onze planeet, Kate!

Download onze app voor iOS of Android