.
Kate Ryan
zaterdag 21 januari 2023

Kate Ryan: “Dan zal ik er in november niet meer zijn”

Ze vertelt openhartig over de dood van haar moeder

De moeder van Kate Ryan was 43 toen ze aan kanker stierf. Nu die leeftijd alsmaar dichterbij komt voor de zangeres zelf, blikt ze terug op dat grote verdriet uit haar leven.

“Ik heb eigenlijk altijd gedacht dat ik niet ouder zou worden dan zij. Als mijn ziekteproces hetzelfde zou verlopen dan bij haar, zou dat betekenen dat ik in april ziek word en dat ik er in november al niet meer zal zijn,” klinkt het.

Bovendien was Kate niet het enige kind dat haar moeder achterliet toen ze stierf. Er was ook nog haar halfbroer Jef, die amper zes jaar oud was toen hun moeder stierf. Nu ze zelf zo oud is beseft Kate dat het verschrikkelijk moet geweest zijn voor haar moeder om haar nog zo jonge kinderen alleen te moeten laten.

Wat wel opvalt is haar uitspraak waarin Ryan uitlegt hoe ze haar moeder ook na haar dood nog beter heeft leren kennen. Na haar moeders overlijden kreeg de zangeres namelijk enkele liefdesbrieven die haar moeder ooit aan een oud lief schreef, toegestuurd.

“Die brieven zijn van goudwaarde gebleken. De manier waarop ze de dingen beschreef, de metaforen die ze gebruikte: mijn moeder moet, net als ik, donkerte in zich hebben gehad. Anders had ze zo niet kunnen schrijven.”

Bio van Kate Ryan

Meer Over:

Kate Ryan