.
Kate Ryan
maandag 9 maart 2020

Kate Ryan beleefde traumatische ervaring

“Overspel, leugens en bedrog.”


Kate Ryan vertelde bij Christel Van Dyck in De Rotonde op Radio 2 over haar traumatiserende eerste stappen in de liefde. Maar ook hoe ze eindelijk het geluk wist te vinden in de liefde bij haar huidige echtgenoot.

Als jong meisje beleefde Kate Ryan een lange relatie van vijf jaar. “Die is in mineur geëindigd met overspel, liegen en bedrog,” onthult de zangeres op Radio 2. Die eerste stappen in de liefde waren zo traumatiserend dat Kate Ryan een muur om zichzelf bouwde om zich te beschermen. Hoe vaker ze gekwetst werd, hoe hoger die muur.

Op de duur begon ze te beseffen dat ze zichzelf niet meer durfde géven in een relatie. En dat haar relationele moeilijkheden daardoor ook gedeeltelijk aan zichzelf te wijten waren. “Als iemand tot je hart wil komen, moet je jezelf durven openstellen,” klinkt het bij Kate Ryan, maar haar emoties tonen, zichzelf blootgeven, was net hetgeen Kate Ryan niet meer durfde.

Ondertussen heeft Kate Ryan toch het geluk in de liefde gevonden. Bij haar huidige echtgenoot kan én durft ze zichzelf zijn. “Met mijn lichte én donkere kanten,” aldus Kate Ryan.

Download onze app voor iOS of Android