.
Kat Kerkhofs
vrijdag 10 december 2021

Kat Kerkhofs rouwt nog steeds om overleden vader: “ik moet hem al lang missen”

Hij stierf toen ze zestien was

Kat Kerkhofs mag dan wel blij zijn met hoe haar leven er nu uit ziet, net zoals heel wat mensen zijn er ook bepaalde delen uit het verleden die ze graag anders had gezien. Kat was amper zestien toen haar vader kwam te overlijden. Een gemis dat erg groot was?

“Ik heb ermee leren leven, maar er zal altijd een gaatje in mijn hart zitten dat nooit meer dichtgaat. Al kijk ik daar sinds de zwangerschap misschien anders naar. Ervoor dacht ik: papa is dood, hij is weg, niks van hem komt nog terug. Dat is niet zo, besef ik nu. Ik krijg een kindje, een jongetje, en dat zal zijn bloed hebben”, reageert een emotionele Kat in Het Laatste Nieuws.

Kat hoopt dat haar zoontje heel erg op haar vader mag lijken, en het zou haar echt gelukkig stemmen. “Stel je voor: dezelfde ogen of een zelfde karaktertrek. Het voelt als een tweede kans. Misschien brengt het papa wel terug wat tot leven. Ik moet hem echt al heel lang missen en het is niet altijd gemakkelijk dat hij er op vele belangrijke momenten niet bij was. Ik denk dat mijn leven anders was geweest, had hij nog geleefd.”