You are here

Kat Kerkhofs over plotse verlies van haar vader

07/11/2018 10:30-

Het noodlot sloeg toe op kerstavond...

Kat Kerkhofs schittert momenteel in Dancing With The Stars en weet één ding zeker: haar overleden vader zou trots zijn op z’n kleine meid. Kats vader Jokke was muzikant en de oprichter van Marktrock Leuven. Wanneer andere kindjes na de vakantie vertelden dat ze naar Center Parcs waren geweest had Kat op Werchter gezeten, meegewerkt tijdens Marktrock en tussendoor Lenny Kravitz nog ergens live gezien. “Ik heb toen dingen gezien die misschien niet bestemd waren voor kinderogen, maar ik kreeg er altijd de juiste uitleg bij van m’n ouders.” Kats band met haar vader was uitstekend, maar plotseling overleed hij…

Kat was altijd het sterretje van haar vader. “Jij bent getalenteerd, jij gaat dingen doen voor een groot publiek,” zei papa Jokke altijd. Maar toen sloeg het noodlot toe. Op kerstavond 2014 overleed papa Jokke aan een hartaderbreuk. Heel plots, waardoor niemand de kans kreeg afscheid te nemen. Kat was toen zestien jaar. “Ik ben over het punt heen dat ik nog iets wil afsluiten,” vertelt Kat in Dag Allemaal. “Ik wil nu vooral z’n herinnering levend houden.” Tijdens Dancing With The Stars zal ze dan ook een eerbetoon brengen aan haar vader. “Geen triestig gedoe, maar een viering van alles waar hij voor stond, van zijn bruisende persoonlijkheid, zijn leven, zijn rock-‘n-roll”, onthult Kat in Dag Allemaal.

De plotse dood van hun papa zorgde wel voor strubbelingen tussen Kat en haar zus Lyn, met wie ze momenteel te zien is in het programma “Tipsy”. De zussen gingen op een andere manier om met de dood van hun papa en daardoor konden ze niet bij elkaar terecht. “We hebben daar echt over moeten praten en moeten leren aanvaarden dat we op een andere manier door het rouwproces gingen,” aldus Kat in Story. Lyn wou vooral praten over haar verdriet, terwijl Kat dan weer liever met vriendinnen het uitgaansleven opzocht. “Het leek wel een vlucht,” aldus Lyn. Maar al snel vonden de zussen elkaar weer en hoe ze momenteel overeen komen kunnen we elke week zien in Tipsy op VIJF.