.
News Image

Kat en Lyn Kerkhofs doen nachtje door op Spoed in Tipsy

Zusjes Kerkhofs doen nachtje door tijdens studentenwelkom.
Het is week 4 van het experiment en de alcohol begint fysiek en mentaal zijn tol te eisen. Kat en Lyn moeten zichzelf moed indrinken, want ze gaan een nachtje meedraaien op de spoedafdeling van het Heilig Hart Ziekenhuis in Leuven. 1 op 20 patiënten belandt immers op spoed door alcoholintoxicatie en als er één nacht is waarop de afdeling de handen vol heeft, is het wel op het studentenwelkom bij de start van het nieuwe academiejaar. En net op die avond hijsen ze zich in een verpleegstersoutfit …

Tijdens het studentenwelkom stromen de mensen één voor één binnen op spoed en hoe later op de avond, hoe zwaarder de gevallen. “We zien tegenwoordig een kleine verschuiving: vroeger kwamen er overwegend jongens binnen met alcoholintoxicatie, maar we zien nu dat er steeds meer meisjes op spoed belanden. Soms zien we ook hele jongen patiënten van 13 of 14 jaar met maar liefst 2 of 3 promille in hun bloed”, vertelt dokter Quintens.

Na het confronterende bezoek aan de spoedafdeling, laten Kat en Lyn zich verwennen in de beste cocktailbar van België: The Pharmacy van Hannah Van Ongevalle. Hannah is verkozen tot één van de beste bartenders ter wereld.

Maar de dames willen ook vooral niet vergeten hoe gevaarlijk alcohol eigenlijk kan zijn en dat weet Morgane Vercruysse maar al te goed. Morgane is een Instagrammodel en ex-alcoholverslaafde, die nu haar eigen ontwenningskliniek runt in Zuid-Afrika. Hoe is haar verslaving begonnen? Wat waren de gevolgen? En hoe is ze uiteindelijk kunnen stoppen met drinken? Morgane doet haar moedige getuigenis bij Kat: “Het begon allemaal positief, maar op een bepaald moment ben ik volledig ontspoord. Ik dronk plots twee flessen wodka per dag, zonder uit te gaan. ’s Avonds dronk ik ook gemakkelijk drie of vier flessen wijn. Ik ben mentaal, fysiek en emotioneel alles kwijtgeraakt.”

Als afsluiter zoeken Kat en Lyn uit waarom bier en voetbal zo onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ze hebben afgesproken met enkele Anderlecht-supporters om samen met de bus naar een wedstrijd te gaan kijken ... én bier te drinken.

Tipsy - Elke dinsdag om 20.35 op VIJF