.
News Image

Karolien Debecker: “lijkbleek achter het stuur”

Radiopresentatrice doet opvallende uitspraak…


Karolien Debecker trok samen met Jan Van Looveren “Op Weg” naar het onherbergzame binnenland van Marokko. Tijdens de lange autoritten was er veel ruimte voor ontboezemingen, maar ook voor… misselijkheid. Karolien Debecker twijfelde toen Jan Van Looveren haar vroeg voor het nieuwe seizoen van “Op Weg met Jan”. Haar zoontje Samuel was toen nog erg klein en aangezien hij drie maanden in de couveuse had gelegen viel het haar zwaar hem alleen te laten. Maar uiteindelijk ging de radiostem toch overstag. Samuel was in goede handen bij zijn tweede mama dus kon ze met een gerust gemoed richting Marokko trekken. Een land dat haar enorm aansprak…



In Story geeft Karolien Debecker toe dat het haar deugd deed om een weekje onbezorgd te reizen. Even het hoofd leegmaken na een jaar pril moederschap met de nodige beslommeringen. Ondertussen doet zoontje Samuel het schitterend en gaat hij naar de crèche. Een vrolijk kind waardoor Karolien Debecker zich niet langer schuldig moet voelen omdat ze voor de ervaring van “Op Weg met Jan” heeft gekozen. “Achteraf heb ik het vaak gezegd tegen mijn omgeving, wat een cadeau dat toch was. Het was uniek.” Maar er waren ook minder aangename kanten aan de reis.



Met een grote 4x4-terreinwagen raceten ze door de woestijn, maar evenzeer reden ze door het Atlasgebergte. En dat was best wel een uitdaging voor Karolien Debecker. “Het moeilijkste vond ik de haarspeldbochten. Ik ben zo snel wagenziek… Draai me twee keer rond mijn as en ik ben al misselijk,” vertelt Karolien Debecker in Story. “Ik heb dus geregeld lijkbleek achter het stuur gezeten.” Toch was het een prachtige ervaring. Het eindeloze niets en de stilte die heerst in de woestijn. “Het was zo krachtig dat ik er bijna van moest wenen,” getuigt de radiopresentatrice.



Karolien Debecker geeft dan ook toe dat ze erg gevoelig is voor prikkels en veel tijd voor zichzelf nodig heeft om alle prikkels te verwerken. “Als ik geen momenten voor mezelf inbouw, raak ik overprikkeld en ga ik in overdrive.” Maar anderzijds is Karolien Debecker ook nieuwsgierig en houdt ze van onze snelle maatschappij. Het zoeken naar de juiste balans is niet altijd eenvoudig. “Ik verlang wel naar snelheid,” vertelt Karolien Debecker in Story. “Ideaal is dat te kunnen afwisselen met die traagheid, en die variatie te leren inbouwen in je leven.” Maar dat is een moeilijke evenwichtsoefening.



“Je moet de hele tijd keuzes maken tussen je moederschap en je voltijdse job, tussen je partner, je familie, je vriendenkring en tijd voor jezelf. Er moet altijd iets sneuvelen,” verduidelijkt Karolien zich, die echter wel de oplossing kent voor haar probleem. “Ik denk dat de truc erin bestaat om niet altijd hetzelfde op te offeren, zodat jij of je omgeving nooit het gevoel krijgt dat jet iets écht verwaarloos.” En dan is Karolien Debecker ervan overtuigd dat ze daar ondanks alles toch best wel in slaagt.


Bio van Karolien Debecker en Jan Van Looveren