.
News Image

Karl Vannieuwkerke zet puntjes op de i

Karl Vannieuwkerke helemaal niet voor de rechter.


Het was dinsdagochtend best wel schrikken voor sportjournalist Karl Vannieuwkerke. Niet omdat hij wakker werd met een laagje sneeuw voor zijn deur, wel omdat hij in Het Nieuwsblad las dat hij vandaag voor de rechter moest verschijnen. Ondertussen heeft de journalist gereageerd op het bericht en haalt hij uit naar Het Nieuwsblad. Volgens de krant werd Karl samen met gewezen veldrijder Roland Liboton gedagvaard voor de correctionele rechtbank in verband met uitlatingen over doping. Maar van Nieuwkerke nuanceert één en ander op Instagram.



Je wordt wakker en je bent voorpaginanieuws in de krant Het Nieuwsblad omdat je “voor de rechter wordt gesleept”. Twee uur en drie telefoontjes later blijkt dat je al twee maanden buiten vervolging ben gesteld en niet meer in de zaak zit. #topjournalistiek #checkdoublecheck #evengroterechtzettingopdezelfdeplaatsindekrant? Ik ben zeer benieuwd, schreef Vannieuwkerke dinsdagmiddag.




Waarover gaat dit nu? Wel, er was van 26 januari 2017 een gesprek in in Extra Time cross en daarover werd Vannieuwkerke naar eigen zeggen in de loop van 2017 effectief ondervraagd door de recherche in Koekelare. Omdat het een klacht met burgerlijke partijstelling betreft, kon de recherche niet anders dan mij op te roepen. Dat verhoor heeft ook niet langer dan tien minuten geduurd. Men heeft mij het fragment getoond en gevraagd of ik daar nog iets over te zeggen had! In bewust fragment doe ik geen enkele uitspraak over het verleden van Erik De Vlaeminck. Het was Sven Nys die een interview uit De Zondag met Roland Liboton had meegebracht. Toen niet duidelijk werd waarover het ging heb ik deze woorden uitgesproken (tegen presentator Ruben Vangucht) : ‘Als je A zegt moet je B zeggen, Ruben!’ Omdat ik vind dat de kijker recht heeft om te weten waarover het gaat. Voor de rest heb ik geen enkel waardeoordeel over de uitspraken in bewust artikel gedaan. Laat staan dat ik lasterlijk over Erik De Vlaeminck zou hebben gesproken, reageert Karl.


Omdat ik recht in mijn schoenen sta en me absoluut geen zorgen maakte over de uitspraak van de rechter heb ik ook geen advocaat onder de arm genomen.

Ruim twee maanden geleden ben ik dan ook al buiten vervolging gesteld. Dat nieuws heb ik pas vanmorgen vernomen.


Enfin, dit bericht om ervoor te zorgen dat de waarheid zijn rechten heeft en in de hoop dat Het Nieuwsblad doet wat het moet doen!


Bio van Karl Vannieuwkerke

Meer Over:

Karl Vannieuwkerke