.
Karl Vannieuwkerke
woensdag 29 juni 2022

Karl Vannieuwkerke: “Ze moeten doen wat ze graag doen”

Ook zijn kinderen zijn erg sportief

Vanaf 1 juli heeft u weer uw dagelijkse afspraak met Karl Vannieuwkerke en ‘Vive le Vélo’. Ook dit jaar presenteert hij opnieuw de laatavondtalkshow over de Tour de France, die dit jaar niet alleen de aandacht op de mannen vestigt, maar ook op de vrouwen.

“Ik kijk er enorm naar uit. Zowel bij de mannen als de vrouwen hebben we toppers zoals Wout van Aert en Lotte Kopecky. Dat er ook een Tour de France voor vrouwen is, maakt me enorm blij. Ik vind het heel belangrijk dat vrouwensporten op tv worden uitgezonden. Ik kijk graag vrouwenbasketbal en steun mijn dochter Marte, die voetbal speelt in eerste klasse”, klinkt het in Story.

Karl is erg trots op zijn dochter en vindt het prima dat zijn dochter zo vaak moet voetballen in combinatie met haar studies. Maar haar beroep van maken, daar vreest hij toch voor.

“Als bestuurslid van eersteprovincialer KSV Diksmuide weet ik dat sommige mannen in eerste provinciale bij andere ploegen tot 1.5000 euro per maand verdienen. Marte had in de eerste klasse bij de vrouwen in een hele heenronde 309 euro premies bij elkaar gesprokkeld.”

Ook de zoon van Karl heeft heel wat talent om te voetballen. Maar hij speelt ondertussen al een aantal jaren geen voetbal meer. “Kinderen moeten doen wat ze graag doen en momenteel is hij gebeten door powerlifting.”

Bio van Karl Vannieuwkerke

Meer Over:

Karl Vannieuwkerke