.
News Image

Karl Vannieuwkerke beschuldigt Carl Huybrechts van seksisme

Oud-collega’s pakken uit met zware beschuldigingen…


Oud-collega’s van Carl Huybrechts hebben de journalist openlijk beschuldigd van seksisme. Dit gebeurde in het Studio Brussel-programma “Bij Vlaeminck”. Stijn Vlaeminck praatte met zijn gasten over het vele seksisme dat nog steeds de ronde doet in de sportwereld en plotseling viel daar die ene naam: Carl Huybrechts. Het was niemand minder dan Karl Vannieuwkerke die zijn voormalige collega openlijk beschuldigde van seksisme.



Enkele vrouwelijke journalistes zoals Inge Van Meensel, Soetkin De Sloovere en Ann Braeckman hadden hun verhaal gedaan over de manier waarop zij in de sportwereld met seksisme geconfronteerd worden, maar zij besloten geen namen te noemen. Inge Van Meensel praat openlijk over een man – “een collega wil ik hem niet noemen” – die “geen wijven” in zijn show wilde “omdat ze niets van sport kennen”.



Het was uiteindelijk Karl Vannieuwkerke die openlijk toegaf dat het om Carl Huybrechts ging. Vannieuwkerke noemt het heel spijtig dat er op de VRT-redactie mensen rondliepen als Huybrechts. Het is door hen dat de sportdienst vaak de kritiek heeft gekregen een “bastion van testosteronmannen” te zijn geweest.



Carl Huybrechts kreeg de kans zich te verdedigen en noemt het “valse verdachtmakingen” die niet stroken met zijn persoonlijkheid. Hij is immers zelf getrouwd met een vrouw die in de sportjournalistiek zit, met name Anouck Mertens, de COO International van ElevenSports.


Bio van Carl Huybrechts en Karl Vannieuwkerke