.
Karin Tanghe in Sara
maandag 24 oktober 2022

Karin Tanghe: “Ik weet welke impact het kan hebben”

Ze heeft het van dichtbij meegemaakt

Het zijn triestige beelden om te zien in ‘Thuis’. Veerle, het personage gespeeld door Karin Tanghe lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Met haar rol hoopt ze om de ziekte meer onder de aandacht te brengen.

“Ik ken de problematiek. En ik vind het belangrijk dat erover gesproken wordt. Er rust nog een te groot taboe op die ziekte. Met ‘Thuis’ kunnen we dat nu doorbreken en tonen wat dementie is. Wat de eerste tekenen zijn en welke moeilijke vragen en zorgen er op de familie en omgeving afkomen”, vertelt Karin in Primo.

De reacties op de rol en de acteerprestaties van Karin zijn bijzonder positief en dat doet haar heel veel deugd. Ze is ook erg dankbaar dat ze de rol mag spelen.

“Ook van productie en collega’s krijg ik veel lieve reacties. Dat het juist gespeeld is. Dat het er niet over is, maar dat het ook niet te weinig is. En dat vind ik heel belangrijk. Geloofwaardig. Want dit gaat heel veel mensen aan.”

Karin heeft van dichtbij moeten meemaken met Alzheimer doet met een mens, want haar schoonmoeder en schoonzus zijn aan de ziekte overleden. “Ik weet dus heel goed welke impact de ziekte heeft.”

Bio van Karin Tanghe

Meer Over:

Thuis Karin Tanghe