.
Karen Damen
dinsdag 8 november 2022

Karen Damen: “Ze gooien hier ook weer wat binnen”

Ze was bang wat ze van haar zouden denken

In 2020 maakte Karen Damen voor het eerst haar opwachting op de set van ‘Familie’. Daar werd ze door de collega’s met open armen onthaald en zorgden zij er direct voor dat ze zich overal thuis voelde.

De grootste klik had ze met Caroline Maes, die Mieke speelt in de serie. Van haar kreeg ze recent heel veel steun wanneer Damen enkele moeilijke emotionele scènes moest spelen. Iets waarvan Karen had gedacht het nooit te kunnen.

“Karen had aangegeven dat zij kwetsbaar was daarin, in het spelen van emotionele scènes. En dan moet ze nu niet eens een ‘actieve’ escort spelen. Ik zit hier al zo lang dat ik weet hoe het werk. Ik ben sinds een tijdje intimiteitscoach, pas de tweede in Vlaanderen”, legt Caroline uit in Dag Allemaal.

Als intimiteitscoach wordt Caroline uitgenodigd op andere sets om de acteurs te helpen bij emotionele of intieme scènes. Zij is er om de acteurs moed in te spreken.

En Karen kreeg veel complimentjes en steun van Caroline tijdens deze verhaallijn. “Dat gaf me ook veel voldoening. Toen ik bij ‘Familie’ begon, was ik bang dat ze zouden denken: ‘Allez, ze gooien er hier weer een binnen.’ Ik had het gevoel dat ik me dubbel zo hard moest bewijzen, omdat ik van K3 kwam.”

Download onze app voor Android of iOS