.
News Image

Karen Damen ligt onder vuur

Tweet Karen Damen zorgt voor ophef.


Je kon er de afgelopen dagen niet naast: de beelden van het slachthuis in Tielt hebben op heel wat mensen een diepe indruk nagelaten. Je moet zelf haast al een dierenbeul zijn om onverschillig te blijven bij de beelden waarop te zien was hoe varkens werden geschopt en geslagen tijdens hun transport. Medewerkers van het slachthuis in Tielt trokken de varkens aan de oren verder richting slachtbank. De beelden zitten nog steeds op het netvlies van Karen Damen. De voormalige K3-zangeres reageerde vrijdag dan ook op Twitter. Maar Karen krijgt nu zelf een storm van kritiek over zich heen. Wat is er aan de hand?



De praktijken die in het slachthuis van Tielt werden toegepast zijn verwerpelijk, daar is iedereen het wellicht over eens. Niet voor niets trok minuster van dierenwelzijn Ben Weyts de vergunning voor het slachthuis nog dezelfde dag in. Einde verhaal? Niet echt want de mensen van het slachthuis blijven een storm van kritiek over zich heen krijgen. En ook Karen Damen gaf vrijdagochtend haar ongezouten mening. Dat deed de zangeres op Twitter. Die mensen mogen ze 1 voor 1 afknallen nadat ze eerst exact hetzelfde als hun slachtoffers hebben moeten ondergaan.”, schreef Karen in haar tweet.

De tweet van Karen Damen lokt heel wat reacties los. Zo zijn er mensen die haar mening volledig volgen, anderen zijn het dan weer niet eens met de harde taal van de tweet.

DenDistel: “DamenKaren Overdrijft u nu niet een klein, klein beetje? Afknallen? Bestraffen, dat wel. En misschien eens nadenken over onze maatschappij?”

DenDistel: “@DamenKaren Allez dan, u zou mensen afknallen? Dat is overdrijven. Voor een goed begrip:keur die toestanden ook ten zeerste af”

Carlos Delorge: “@DamenKaren Dat je verontwaardigd bent is OK. Dat je daarvoor je eigen menswaardigheid overboord gooit niet. Oproepen tot moord is er over.”

Andrea Wuytjens: “@DamenKaren afknallen? Help je daar iemand mee ? Beter nadenken over onze eetcultuur.....”

Linda E: “@DamenKaren ik heb de petitie getekend. Dit kan echt niet!! Mag ik helpen met afknallen? :-) Fijne dag!”