.
Karen Damen
vrijdag 16 december 2022

Karen Damen kreeg eigen musical van James: “Dat was heel delicaat”

Er vloeiden tranen

Week na week is het genieten van ‘James, De Musical’. Het eerste seizoen trok al heel wat kijkers en ook het tweede seizoen doet het meer dan uitstekend.

Het succes van het programma is dat het niet de traditionele verhalen van de BV’s in kwestie vertelt, maar wel dingen die nog heel veel mensen niet wisten, of niet meer wisten. En dat zijn soms behoorlijk pittige verhalen.

Ook de aflevering met Karen Damen bracht een emotioneel verhaal naar boven. Zo zien we hoe Karen na een weekend vol optredens thuiskomt, haar koffer neerzet en in tranen uitbarst, schrijft Dag Allemaal.

“Dat was die week in oktober 2008 toen ze haar ongeboren kindje verloor en een dag later haar oma. En dat net na het weekend dat ze 10 jaar K3 vierden. Heel delicaat”, zegt James.

Maar Karen accepteerde de scène en toen ze zag dat ze zich erin herkende, was het hele team gerust gesteld en wisten ze dat ze de juiste keuzes hadden gemaakt. “Om het publiek een mooie avond te bezorgen, is het belangrijk dat de bekende kop af en toe een knop omdraait, en dat is niet altijd evident. Het is soms zoeken naar de juiste toon. Je mag het niet maximaliseren, maar ook niet minimaliseren. En dat een gast ook nog eens zijn verdriet toont, vind ik een teken van vertrouwen.”