.
Karen Damen
zaterdag 6 januari 2024

Karen Damen: “Ik mis dat alles voor me wordt gedaan”

Dat gebeurde bij K3 wel

Toen Karen Damen nog deel uitmaakte van K3 werd ze een beetje geleefd. Dat was niet altijd makkelijk voor de jonge zangeressen toen. En toch moet Karen toegeven dat ze het geleefd worden toch wel een beetje mist.

“Ik mis niet per se dat geleefd worden, wel dat alles voor je gedaan wordt. Dat is zo’n luxe. Ik moet nu bijvoorbeeld doorgeven wanneer ik beschikbaar ben voor 'Familie'. Ik zeg dan gewoon dat ik die en die dag niet kan, en mijn management handelt verder alles af. Zalig gewoon! Ik voel me superbelangrijk omdat ik iemand heb die mijn agenda beheert. Ik kijk gewoon 's avonds op mijn telefoon: wat moet ik morgen doen, en om hoe laat moet ik waar zijn? Oké, prima, klaar”, zegt Damen in Dag Allemaal.

Het is erg druk voor Karen. Zo gaat in 2024 haar onewomanshow in première en zit ze nog eens in 3 verschillende programma’s tegelijk op VTM.

“Maar dat is allemaal verspreid opgenomen! Mensen zullen mij inderdaad aanspreken dit voorjaar: 'Amai, manneke, ge hebt het druk zeker?' Waarop ik dan waarschijnlijk zal antwoorden: 'Nee, nu niet meer.' Da's altijd zo: de momenten dat je niet op tv komt, denken de mensen dat je het kalm hebt, maar dan ben je achter de schermen net heel druk bezig. Maar ik werk zelfs niet elke dag, en nooit van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Ik denk dat ik gelijk sta met iemand met een nine-to-fivejob. Plus: ik doe alleen nog maar de dingen die ik gráág doe. Ja, vroeg opstaan om om zeven uur 's morgens al in de schminkstoel te zitten bij 'Familie', dat doe ik wél tegen mijn goesting, maar dat is altijd snel weer vergeten. Ik ben mij er echt van bewust dat ik in een luxesituatie zit.”