.
Kristel Verbeke, Karen Damen en Kathleen Aerts van K3
donderdag 29 februari 2024

Karen Damen: “Dat was echt gekkenwerk”

Ze kon niet zomaar thuisblijven

Toen Karen Damen nog deel uitmaakte van K3 was het een groot taboe om zich ziek te melden. Ze kon het zich niet veroorloven om ziek of afwezig te zijn en dat was behoorlijk zwaar.

“Tijdens een opvoering van de musical 'Doornroosje' stond ik eens met 39 graden koorts op het podium. Je móet wel, hé. De mensen hebben betaald, en de duizenden kinderen zitten te wachten in de zaal. Maar dus: nee, dat wil ik niet meer. Het leven als K3'tje was bij momenten echt gekkenwerk”, klinkt het in Primo.

Het was een helse job, maar wel eentje waar Karen met een goed gevoel op terugkijkt. Nu zou het haar niet meer lukken om datzelfde helse leven te leiden.

“Maar als je 56 optredens moet afhaspelen op drie weken tijd... Ik zou het nu niet meer kunnen. Het was voortdurend van hier naar daar. Soms werden we zelfs met een helikopter naar de volgende locatie gevlogen, omdat we het anders niet op tijd zouden halen. En wat deden we dan? Slapen in de helikopter. In plaats van te genieten van de ervaring en het uitzicht. Sommige mensen doen zoiets maar één keer in hun leven! Het toont dus wel aan hoe zot het allemaal geweest is destijds.”

Bio van Karen Damen en K3

Meer Over:

Karen Damen K3