.
News Image

Karen Damen: “ik speel een marginale versie van mezelf”

Als dat maar goed afloopt...


Karen Damen had als voormalig K3’tje wel al wat acteerervaring maar momenteel kan je haar ook aan het werk zien in haar eerste dramatische rol. Toch wil Karen niet gezegd hebben dat ze een volleerde actrice is…

Karen Damen staat momenteel op de planken aan de zijde van Kürt Rogiers in het theaterstuk Assisen II. Voor Karen is het haar eerste dramatische rol, maar haar personage hangt gelukkig vooral de komiek uit. Karen Damen kruipt in het theaterstuk in de huid van Linda, een getuige die wordt opgeroepen in een moordzaak. Linda is een cafémadam die plat Antwaarps spreekt. Een rol waarmee Karen zich wel kan vereenzelvigen. Haar personage zou “een marginale versie van mezelf” kunnen zijn, vertelt Karen Damen in Het Laatste Nieuws. En dat is niet verwonderlijk want regisseur Frank Van Laecke schreef het personage speciaal met Karen Damen voor ogen.

“Karen, je gaat het toch doen, hé? Want ik heb Linda speciaal met jou voor ogen geschreven,” was het eerste wat regisseur Frank Van Laecke zei toen hij Karen contacteerde voor de rol. “Toen kon ik niet meer weigeren,” aldus Karen Damen. “Het streelt mijn ego. Maar dat wil niet zeggen dat ik de pretentie heb een volleerde actrice te zijn.” Toch geeft Karen toe dat ze erg graag acteert. Het is echt een passie van haar.

Karen Damen heeft naast acteren ook wel iets met rechtbanken. Toppleiter Walter Damen is een neef van haar en door hem volgt ze sommige rechtszaken met iets meer aandacht. Ook rechtbankseries op televisie volgt ze graag, maar voor haar plezier een rechtszaak gaan bijwonen is niks voor haar. Dan zou ze zich iets te veel ramptoerist voelen. Naast acteren heeft Karen Damen natuurlijk ook een andere passie. En ook daar loert een nieuw project om de hoek.

Karen Damen voelt zich immers nog altijd het meest een zangeres en in alle stilte is ze begonnen aan haar tweede plaat. “Ik heb echt al toffe nummers opgenomen, met een paar verrassende gasten,” licht ze al een tipje van de sluier in Het Laatste Nieuws. Maar er is ook slecht nieuws. Het maken van dit tweede album zal in alle stilte gebeuren en er zal geen nieuw televisieprogramma rond het nieuwe album gemaakt worden. En Karen nam nog meer beslissingen over haar nieuwe album.

Bij het vorige album is ze ook te voorzichtig gebleven, geeft ze nu ruiterlijk toe. “Ik durfde mij niet vast te pinnen op één genre, omdat ik bang was dat de mensen het niet goed zouden vinden, maar nu ben ik van plan echt helemaal mijn zin te doen. Karen gaat wild, grrr!” lacht de voormalige rosse van K3. Acteren en zingen zijn passies van Karen Damen, maar toch zien we haar misschien wel het vaakst als televisiegezicht aan het werk. “Televisie is ook iets wat ik ontzettend graag doe,” vertelt Karen in Het Laatste Nieuws.

Karen Damen geeft toe dat ze eerder toevallig in dat televisiewereldje gerold is, maar ondertussen maakt ze al drie jaar televisie en weet ze waar haar kwaliteiten liggen: “mezelf zijn”. “Ongetwijfeld gaan de kijkers me nog op het scherm zien de komende jaren,” ziet Karen Damen de toekomst positief in.

Bio van Karen Damen

Meer Over:

Karen Damen